Meriterad finländare klar för Kiruna -”Kommer inte hit för att göra dragningar på blålinjen”

 

 

Kiruna IF fortsätter på sitt internationella spår. Nu har klubben signat sin sjunde spelare med utländsk härkomst. Förutom svenskar består laget av ryssar, finländare, kanadensare och slovaker.

Senaste spelaren att krita på för Kiruna är finländske backen Ilari Metsola som värvas ifrån Kiekko-Vantaa i Mestis där han varit assisterande lagkapten. Under karriären har han mest spelat hemma i Finland, men har även var över en säsong till USA. Ilari har meriter från ett par matcher i Finlands högstaliga, men till det stora hela är det i andraligan han hållit till och då främst för Peliitat och Kiekko-Vantaa. Totalt har han spelat 261 matcher i Mestis.

– Ilari kommer att bidra med ett stabilt defensivt spel. Han är en rejäl spelare som tänker på laget i första hand. Han kommer inte hit för att göra dragningar på blålinjen. Han har en riktigt bra karaktär som alltid kommer att göra sitt bästa, säger Kirunas tränare Robert Lahti till klubbens hemsida.

Samtidigt står det även klart att Emil Mäki och Martin Abrahamsson lämnar laget, medans Tim Nilsson, Elias Nimenius och Kristian Eriksson får ett try out-kontrakt.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!