Noterbart efter fredagens matcherÖstra:

– Strömsbro lyckades ÄNTLIGEN bryta sin sju matchers långa förlustsvit när de ikväll besegrade Hudiksvall med 1-2 efter förlängning. En kul notering här är att målvakten John Morelius var den som passade fram till avgörande målet.

– Med kniven mot strupen lyckades Allettajagande Vallentuna knipa tre oerhört viktiga poäng i den svåra bortamatchen mot Visby/Roma (1-2). Segern innebär att Vallentuna knuffade ner Wings från den femte och sista Allettaplatsen.

Övriga resultat: Enköping – Hammarby 3-2

Västra:

– Nej, det blir ingen Alletta för satsande Nyköping. Grundserien har gått långt ifrån som förväntat och när laget idag föll mot Linden med 3-5 så är det nu klart att Nyköping får spela i Vårserien efter jul och därmed är Skövde klara för Allettan.

Södra:

– Även satsande Kalmar spelar med kniven mot strupen gällande en Allettaplats. Ikväll mötte de Halmstad som ligger på just femteplatsen och kunde vid en förlust bli helt bortspelade och Halmstad kunde bli helt klara. Så blev det inte. Kalmar knöt ihop nävarna och vann med hela 1-5 vilket innebär att endast en poäng skiljer lagen åt inför sista och avgörande omgången där Kalmar möter Tyringe och Halmstad möter Borås. Vi ska heller inte glömma att fjärdeplacerade Tranås inte heller är klara, de har dock två matcher kvar att spela och har tre poäng ned till sjätteplatsen.

Övrigt:

– Poängbästa spelaren: Eric Backman gjorde 3 poäng (Kalmar)

– Högst räddningsprocent bland målvakterna: Strömsbros John Morelius räddade 31 av 32 skott mot Hudiksvall (96,88%)

– Högst publiksiffra: 901 åskådare såg Halmstad – Kalmar

– Lägst publiksiffra: 231 åskådare såg Enköping – Hammarby

– Spelare som gjorde sitt första mål för säsongen: Robin Dahlstedt (Kalmar) och Viktor Thim (Hammarby)Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!