Noterbart efter söndagens matcherNorra:

– Det blev en svängig match mellan Örnsköldsvik – Kiruna IF där lagen turades lite om att leda matchen. Örnsköldsvik ledde med 3-2, men när två Övikspelare drog på sig matchstraff + en tvåminutare samtidigt så tackade Kiruna genom att kvittera till 3-3 och bara minuter senare gjorde även bortalaget 3-4 på straff, vilket var det som avgjorde matchen. Olli-Aleksi Pietilä var en av matchhjältarna genom att först assistera till 3-3 och sedan göra avgörande straffmålet. Kiruna fick därmed åka hem med 3 av 9 poäng på sin bortatripp.

Östra:

– Vi måste ju börja med Vallentuna – Wings. Vilken match! Efter första perioden ledde Vallentuna med hela 5-0(!) och matchen ska väl därmed vara avgjord? Inte då. I hockey kan allting hända och efter andra perioden stod det plötsligt 5-5(!). Vändningen blev total i tredje perioden när Wings även satte 5-6 på straff genom Tim Friberg. Wow!

– Nog för att det var ett skadesargat Hudiksvall som begav sig till Väsby idag, men att de skulle åka därifrån med en 6-0 torsk i baken? Ska väl inte riktigt hända av ett topplag, men vi lyfter på hatten åt Väsby som gör en kanonmatch. Christian Holmblad och Jonathan Rodensjö blev båda tvåmålsskyttar.

– Derbyt mellan Huddinge – Segeltorp slutade med en total överkörning med 8-0. Victor Andersson stod för 2 mål och 2 assists.

Övrigt resultat: Hammarby – Hanviken 5-3

Västra:

– Det märktes att Borlänge saknade sin avstängda supermålskytt Markus Persson i dagens toppmöte mot Mariestad. Inte en enda spelare lyckades överlista Tobias Sandberg i Mariestadskassen och bortalaget vann med 0-3.

– En annan målskytt som saknades tydligt idag var Max Lalander i Lindlöven. Utan honom förlorade löven derbyt mot Köping med 1-4.

– Kumla fick en rejäl islossning mot Surahammar och vann med 8-2. Martin Eberhardsson hittade tillbaka till målet inte bara en, utan tre gånger och stod för kvällens enda hattrick i Hockeyettan.

Övriga resultat: Skövde – Forshaga 4-3, Malung – Linden 2-4

Södra:

– Tyringe vann! Och Vimmerbys halvknackiga form håller i sig. Tyringe tog två viktiga poäng genom att vinna med 4-3 efter straffar.

Övriga resultat: Kallinge/Ronneby – Borås 4-1, Hanhals – Nybro 1-3

Övrigt:

– Målvakter som höll nollan: Tobias Sandberg i Mariestad räddade 37 skott mot Borlänge, Edvin Olofsson i Väsby räddade 23 skott mot Hudiksvall

– Spelare som drog på sig matchstraff: Aleksei Sibirtsev (Borås) och Alexander Naskov (Örnsköldsvik)

– Högst publiksiffra: 940 åskådare såg Skövde – Forshaga

– Lägst publiksiffra: 125 åskådare såg Örnsköldsvik – Kiruna IF

– Spelare som gjorde säsongens första mål: Oskar Lindgren (Kallinge/Ronneby), Preston Ames (Tyringe), Emil Forsberg (Köping), Anton Rhöse (Forshaga), Victor Sandin (Kumla) och Joakim Albertsson (Hammarby)Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!