Nu är det drag – Söderettan signar för fullt.

Senaste veckan har pennorna fått glöda runt om i södra Sverige. Nu ramlar det in både rykten och konkreta övergångar och trupper formas lite mer för varje dag.

Vad är det då som hänt sista veckan? Här följer en liten sammanfattning:

Borås HC:

Hos nykomlingen Borås har det hittills inte hänt speciellt mycket. Borås har inte heller några större uttalade ambitioner och därför kommer det nog inte hända så mycket kring klubben heller. Man bygger sannolikt vidare på det man har med sen tvåan och försöker hitta nån liten billig spets att plocka in.

Halmstad Hammers:

Martin Pärna – känd från en supersäsong med Hammers och en misslyckad sejour i Vimmerby – har förlängt sitt kontrakt med Hammers. Pärna, som återkom till Hammers förra året, hann göra 9p på nio matcher tillbaka i sin hemmamiljö. Pärna kommer bli en av lagets absolut viktigaste spelare denna säsong.

Hammers har även knutit till sig Sebastian Åkesson från Vimmerby och tidigare Köping. Sebastian har mäktat med ungefär 10 mål och 15 ass per säsong och blir därmed en ganska viktig kugge i lagets offensiv.

Utöver detta har man gjort klart med Ludvig Nilsson och Oskar Jakobsson från degraderade Helsingborg.

Hanhals IF:

Västkustens egna lilla biege man – Hanhals – gör inget större väsen av sig. Med en bra säsong i ryggen, där man lite överraskande tog sig till Allettan, så fortsätter man på inslagna vägen med att bygga lag istället för spektakulärt.

In kommer Niklas Torgersson från Mörrum. Den defensive backen ordnade fram 6p -10 föregående säsong och får ses som en breddvärvning.

David Högosta ansluter från Trollhättan i tvåan. David tillhörde Trollhättans främsta poänggörare förra säsongen med 32 poäng men en serie högre upp och förväntningarna måsta skruvas ner.

Utöver det har David Stenbacka valt att förlänga.

Med andra ord så fortsätter Hanhals att värva anonymt men spelare man själva tror på kommer tillföra till det lag man bygger.

HC Dalen:

Det som hittills sticker ut mest i Dalen är två viktiga förlängningar i Ian Örnskog och David Elmgren. In kommer den tämligen anonyma trion Anton Netterberg, Alexander Sundstrand och Karl Smedberg. En trio som inte direkt skrämmer lukten ur en wonderbaum om man säger så.

Om Dalen ska bli en utmanare till topp fem i år så kommer det behövas betydligt tyngre förvärv med tanke på vad de faktiskt tappat hittills.

IF Troja/Ljungby:

Troja – med kanske söderettans bästa förutsättningar – knyter till sig spelare på löpande band.

Tre viktiga förlängningar i Daniel ”Trucken” Karlsson, Tobias Törnqvist och Martin Fransson ger tyngd till laget. Anton Johansson – en av Trojas bättre backar – valde att lämna för en Tobleroneliga i alperna vilket får ses som ett större tapp i försvaret. Enligt rapporter stod Troja och Anton långt ifrån varandra gällande det ekonomiska och då valde Anton att prova lyckan i ny klubb.

Man kompenserar tappet i Anton med att knyta till sig Vimmerby/Dalens back Kevin Karlsson. En back jag hyllat tidigare och som besitter en stor potential. Kanske det bästa förvärvet av Troja såhär långt.

Med tidigare förvärv i Victor Romfors och Karl Olovsson så har Troja hittills visat att man menar allvar om Hockeyallsvenskan.

Kallinge/Ronneby IF:

Det tog tid för KRIF att vakna men nu börjar det hända saker även i Blekinge. Man har ännu inte landat den där spelaren man känner besitter spets men såna har man redan i truppen om man kan komma överens om förlängning.

Hittills har man dock värvat lite blygt. På backsidan kommer Jesper Solomon Frisell från Östersund. En back som gjort ett hyfsat jobb i Östersund men ändå får ses som breddvärvning.

Backen Tim Henriksson ansluter från Lone Star Brahmas (NAHL) och får ses som ett spännande förvärv. 21-åringen, med Timrå som moderklubb, kommer tillföra tyngd och räckvidd till KRIFs försvar. Tim är nämligen en liten minijätte med 195cm, plus skridskor och 97kg massa att backa upp detta med.

Ett annat spännande förvärv är Ludwig Wistén som ansluter från Borlänge. Ludvig har öst in poäng under juniortiden men fick det kanske inte att lossna helt förra säsongen. Men helt klart är att 21-åringen har framtiden för sig.

KRIF har även gjort klart med Christoffer Björk från USHL samt Jacob Hallberg från Malmö J20. Två breddforwards som kommer hjälpa KRIF att bygga lag.

Kalmar HC:

Det har varit stiltje i KHC annars så stormiga gryta. Har egentligen inte hänt något den senaste veckan mer än att man anställt en kommunikatör. En kommunikatör som inte haft något att kommunicera än. Men vi kan sitta lugna i båten. Det kommer blåsa upp i Kalmar innan säsongen drar igång.

Mörrums GOIS:

Hela hockeyettans fränaste värvning står GOIS för. Man knyter till sig den gamle goisaren Marcus Paulsson. Marcus var tongivande förra säsongen i KHK men väljer nu att komma hem för att hjälpa sin ungdomsklubb i sin satsning mot Hockeyallsvenskan. En fantastisk värvning då Marcus CV skulle göra de flesta spelarna avundsjuka på denna nivån. Bara att gratulera GOIS.

Nybro Vikings IF:

Nybro knyter till sig spelare som kontaktledningsfel söker sig till järnvägen.

Man knyter till sig en toppmålvakt i Robin Johansson från KHK. Man knyter till sig en bra center i Alfred Andersson från Västervik. Man knyter till sig ett klassförvärv i Kalle Hult från Dalen. Utöver det breddar man med Simon Hansson från KRIF och Otto Henell från Växjö J20.

Den gamle poängsprutan Gustaf Berling – senast i Troja – ryktas också till klubben. Blommar Gustaf ut kan han bli en riktig stjärna i Vikings.

När Vikings gick ut och lanserade sin satsning om Hockeyallsvenskan var det nog många som log lite och fortsatte pyssla som inget hade hänt. Den här typen av uttalande brukar man nämligen höra från många lag inför en säsong. Skillnaden är nu att Nybro faktiskt visar att man menar allvar och att man åter igen tänker bli storebror till sin lillebror i Kalmar som ofint förra året gick just från lillebror till storebror utan att fråga. Det kommer bli en spännande brödrakamp i östra småland i år. En kamp som med stor sannolikhet kommer sluta med att båda lagen spelar Allettan efter jul.

Tyringe SoSS:

Det har inte hänt speciellt mycket i Tyringe. Det händer aldrig speciellt mycket i Tyringe. Varken i laget eller samhället. Tyringe värvar det man har råd med och hoppas att någon slår igenom. Tyvärr händer detta inte speciellt ofta trots att laget och supportrarna förtjänar mer än så.

Hittills har man förlängt tre spelare. Ja, deras kontrakt alltså och inget annat.  Felix Lindgren, Kevin Eriksson och backklippan Andreas Anarp har bestämt sig för en fortsättning och mer än så har egentligen inte hänt.

Vimmerby HC:

I VHC ser det i nuläget lite dystrare ut. Man har tappat många tongivande spelare utan att lyckas få in något riktigt tungt namn. Ut går Kevin Karlsson, Måns Karlsson, Hampus Harlestam och Pontus Näsén. Fyra blytunga – nästan uran 235-tunga – förluster som kommer bli svåra att ersätta.

In kommer backen Edwin Johansson och forwarden Pierre Gustavsson, båda från Västervik. Inga dåliga förvärv i sig men som inte kommer fylla luckorna efter urankvartetten som lämnar.

Bara att hoppas att VHC får ihop ett bra lag även i år men nu ser det lite mörkt ut. Bästa signaturen så här långt ligger i helikoptermålvakten Tomas Rydén som valde att förlänga.

Tranås AIF:

Tranås förlänger och bygger vidare på det man hade förra året. Ett lag som tog sig till kvalserien och som gjorde det jäkligt bra.

Man har hittills fått in forwarden Petter Eklöf från Linköping J20 där han smällde in en hel del poäng. Ett spännande förvärv.

Utöver det har man förlängt med Albin Torstensson, Pontus Eklöf, Ivar Arnesson och Max Rapp.

Med andra ord så bygger TAIF vidare på det tämligen robusta lag man hade föregående säsong.

Det var en liten sammanfattning om senaste tidens utveckling i södra hockeyettan. Mer kommer komma och det är bara att gilla läget.

För Mr Troy återstår nu det svåra valet om man ska ägna dagen åt vinter- eller sommarsport. Sista dygnet har vädret haft lite svårt att bestämma sig och det har kommit nederbörd i alla dess former om inte solen tittat fram. Kvar blir väl att gå utanför dörren och bli besviken över att vädret inte passade idag heller.

Ha en underbar dag.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Idéer – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!