Omgång 2: – Mr Troy tycker till

Igår kväll gick omgång två i Hockeyettan Södra av stapeln med några kul resultat. Oväntade resultat i vissa fall men det är också så det kommer se ut de första tio omgångarna. Lag kommer in i serien med lite olika förutsättningar och olika nivå på samspeltheten. Det enda vi kommer veta är att något lag kommer inleda starkt – bli hyllade för sin fantastiska start – för att sedan råka byta ut energidrycken mot bromsolja.

Så vad hände igår?

 

Hanhals IF – Kristianstad IK:

För många var nog detta en match som mer handlade om KIK:s segermarginal än om vart poängen skulle hamna. Efter första perioden såg det ju också väldigt bra ut efter att Löfstedt och Lindblom båda gjort mål och givit KIK en tvåmålsledning in i första paus. Vad jag förstått så var detta resultat fullt rättvist då Kristianstad ägde första perioden.

Hanhals tränare, Niclas Högberg, ville dock annat. Med lite svingande av sitt magiska hockeyspö samt att han hällde flygbränsle i Max Lindroth så förändrades allt. Max – med sin fantastiska skridskoåkning – tänkte inte ge upp – fixade först reduceringen i PP för att sedan kvittera i shorthanded.

Det gillade inte KIK som genom Daniel Håkansson valde att ta ledningen med 3-2 ett par minuter senare i tredje. Något Jonatan Lundin-Andersson i sin tur inte gick med på utan hämnades med att smälla in 3-3 med fyra minuter kvar.

Matchen gick sedan till straffar där KIK drog längsta strået.

Resultat: 3-4 e.fl

 

Tyringe SoSS – Kallinge/Ronneby IF:

Omgångens kanske mest förutsägbara match. Hemvävda Tyringe tar emot storsatsande KRIF. Borde bara sluta på ett sätt. Slutade också bara på ett sätt. Niclas Lehman öppnar med två mål i första för sitt KRIF och matchen är i princip ridå för Tyringe.

Sedan drar KRIF komfortabelt iväg under resten av matchen. Man stökar av bataljen med bekväma 4-1, duschar lite snabbt, drar ett par drag med deon, stänger bussdörren och åker hem till Kallinge –  efter en dag på jobbet.

Tyringe får lite andrum i tredje perioden när matchen ska spelas av och lyckas till slut få med sig ett mål.

Resultat: 1-4

 

Mörrums GoIS IK – Nybro Vikings IF:

Mörrum går in i duellen med tre friska pinnar från segern borta mot KRIF. Nybro kommer till Jössarinken med en förlust i trunken. Då slutar det som det brukar. Nybro tar med sig poängen hem till östkusten.

Nybro skaffar sig ett bra utgångsläge genom att gå upp till tvåmålsledning. Mörrum får fart på rören och tar sig tillbaka in i matchen genom en kvittering i andra. Nybro avslutar sen med segermålet i tredje och stjäl med sig segern hem.

En match som på förhand kändes som att den kunde sluta lite hur som helst. Nu vet vi.

Resultat: 2-4

 

Kalmar HC – Vimmerby HC:

Länsderby mellan segerrusiga KHC och skadeskjutna VHC. Hemmapremiär för Kalmar inför 901 åskådare i Iffehallen. Finns ingredienserna i en sån här match för att det ska bli sevärt?

Lagen följdes åt upp till 2-2. Det är då publiken hoppas på liten raffel i slutet. Det är då spänningen sätter in. KHC och VHC bjöd på det här.

Med 1.41 kvar av matchen tar KHC ledningen med 3-2 genom Jarkko Oikarinen. Kalmar går mot sin andra raka trea. Med 21 sekunder kvar kvitterar Martin Pärna för sitt VHC till 3-3.

Mer raffel och spänning än såhär får man leta efter. Hockey när den är som bäst. Vimmerby avgör sen på straffar och tar med sig extrapinnen hem.

Resultat: 3-4 e.fl

 

HC Dalen – IF Troja/Ljungby:

Inget snack om saken. Dalen ägde matchen från början till slut. Visst, de får med sig första målet på en felstuds i sargen men det var ändå inget snack. Troja hade bestämt sig för att åka sönder sarghörnsisen i SkandiaMäklarna Center. Detta gjorde man också. Problemet var att man inte gjorde några mål.

Dalen kunde göra mål. Dalen var hetare. Dalen hade mer självförtroende. Dalen tog hem det.

Johan Malmborg gav lite småhopp med ett par sena reduceringar men Troja var aldrig när. Per Gustafsson kunde tryggt låsa in guldtrean i nattvalvet efter en väl genomförd match. Dalen är nu enda laget med full pott efter två matcher.

Resultat: 3-2

 

Halmstad HF – Helsingborgs HC:

Hammers hade bestämt sig för att vinna. Hammers sköt mer än OS-finalens startfält i dubbeltrapp. Hammers sköt på allt och lite till. 42 gånger närmare bestämt. Halmstad fick ingen utdelning på allt skjutande. Hammers fick bara in en puck.

Helsingborg körde med lite fuktigare krut. HHC försökte inte skadeskjuta Jacob Crespin i hammerskassen. Det behövde man inte heller. Man behövde faktiskt bara hälften så många skott för att uträtta lika mycket. Man fick in en puck.

Den som behövde mest Head&Shoulders denna kväll var HHC:s målvakt Daniel Wahlberg. Jag gissar han fick köpa till avfettning innan schamponeringen för att få bort allt. Han blev belönad med 96% i räddningsprocent också.

Matchen då? Klassisk match mellan två lag som behöver alla poäng de kan få för att åtminstone få drömma om att komma rätt sida strecket. Denna gång var det HHC som tog med sig extrapinnen.

Resultat: 1-2 e.fl

 

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!