Omgång 3: Tre överkörningar och en skräll

Tredje omgången av Hockeyetta Södra gick av stapeln i helgen.

Tämligen förväntat resultat i tre matcher samt en poängskräll som nog få såg komma.

Det kommer ta några omgångar till innan man kan börja prata om succélag och krislag. Alla kommer väl ihåg Karlskronas fantastiska inledning i SHL för ett par år sedan när de ledde serien efter 13-15 omgångar. Sen kom raset. Troja succéinledde Hockeyallsvenskan för några år sedan och ledde tabellen efter 10 omgångar. Sen kom raset.

Det kommer se likvärdigt ut i denna serie. Något lag kommer överraska. Något lag kommer inleda trögt.

 

IF Troja/Ljungby – Kalmar HC:

Många trojaner såg denna match som enkel. Ja, faktiskt nästan så enkel att den knappast skulle behöva spelas. Vad kan liksom gå fel mellan ett förmodat topplag och en nykomling vars halva trupp spelade i division 2 förra året. Jo, allt kan gå fel. Allt kan hända. Men det hände faktiskt inget.

Kalmar såg till att Troja inte kom någonstans. Kalmar hade sin solklara strategi i att hålla tätt i första och hoppas på något framåt. Har inte sett så många icingpuckar sen Tingsryds glansdagar. En strategi som fungera. Kalmar gick segrande ur första för att det inte hände någonting – för Troja.

Jag ser inte denna match som någon skräll. Kalmar kom till Ljungby med gott självförtroende. Troja kom till matchen med aningen stukat då man inte ens var nära i Norrahammar. Motivation slår klass. Kalmar slog Troja. Kalmar åkte välförtjänt hem med sina poäng då Kalmars spelare som är värvade för att producera också gjorde det.

Resultat: 1-3

 

Kristianstad – Helsingborg:

En match som slutade såsom alla nog hade tänkt från början. Få lag kommer åka till Kristianstad Ishall i vinter och stjäla med sig nåt av värde därifrån. Faktum är att de flesta lag nog får åka dit med inställningen att inte låta det rinna iväg.

Helsingborg kom dit, ställde in skridskorna, blev överkörda och fick åka därifrån med dålig målskillnad.

Det som ser extra intressant ut med KIK i år – såhär långt – är att många producerar. Fem olika målskyttar i denna match visar på styrka. En styrka som gör att KIK kommer vara med långt i år igen.

Resultat: 6-1

 

Kallinge/Ronneby – Hanhals IF

Omgångens andra överkörning. KRIF gav inte Hanhals en chans. Om man med KRIFs kaliber lägger in 8 kassar i samma match spelar det nästan ingen roll hur många man släpper in bakåt. Man kommer vinna ändå, vilket man gjorde, och detta stort. Faktiskt redan efter 40 minuters spel.

Ingen hade väl egentligen trott på Hanhals denna match. Dock, det jag har sett och hört om HIF denna säsong säger att de ändå kanske är lite bättre än seriens förmodade bottenlag så andra bör se upp.

Men som sagt. Mot KRIF, nere i Kallinge, hade Hanhals denna gång ingenting att sätta emot.

Resultat: 8-3

 

Vimmerby HC – Mörrums GoIS IK

VHC tog emot Mörrum som sina gäster. VHC visade inte upp någon nåd. VHC var lika fulla av nåd som John McClane i Die Hard. Efter halva matchen har man avgjort genom att leda med 4-0 och sen blir det som det blir i avgjorda matcher. En transportsträcka till slutsignalen.

Mörrum försökte bjuda upp till dans denna gång men kvalitén finns inte där för att utmana de stora.

Vimmerby verkar dock ha vaknat till liv efter premiärförlusten mot HC Dalen.

Resultat: 6-0

 

Nybro Vikings – Tyringe SoSS

Tyringe har inte haft en lätt inledning på denna säsong. Först åker man till Kristianstad och blir överkörda. Sen tar man emot nästa topplag i Tyrs Hov. KRIF kommer på besök och matchen är avgjord efter två perioder. Ingen hade väl egentligen trott att Tyringe skulle ta med sig nån pinne så långt. Tredje försöket så åker man till Nybro för att försöka lugga östkustingarna på lite utdelning.

Gick inte hela vägen denna gång även om rapporterna jag läst visserligen har framhållit Nybro som härförare av matchen men där lilla Tyringe tappert kämpade. Och man hade ledningen efter halva matchen innan Nybro fick några fina minuter och lite utdelning. Spikan i kistan levererade Nybro i tom kasse.

Denna match får väl i Nybros ögon framstå mer som en måstematch att ta tre poäng i om man vill vara med om platserna 1-5. För Tyringe är det en sån här match man mycket väl kan överraska i och prestera bättre än förväntningarna.

Resultat: 4-2

 

HC Dalen – Halmstad HF

Omgångens skräll.

Jag har sett Dalen 4 gånger i år. De har imponerat stort alla fyra gångerna. Väl genomförda matchplaner och med en spelidé som ger laget chansen att vinna. Dalen har varit bra såhär långt. Dalen skulle ju bara ta en kaffe på macken, åka ner till Skandiamäklarna Center och ta en korv, snöra på sig skridskorna och gå ut och stämpla in för avsluta något som på förhand var givet.

Halmstad fick åka Sveriges tråkigaste väg. Nissastigen mellan Halmstad och Jönköping är horribel. Det enda som saknas för att den vägen ska gå från tråkig till farlig är att Cathy Bates står vid en avfart och säljer ekorrar.

Har sett Halmstad några gånger i år och när deras defensiv fungerar – tillsammans med en storspelande Crespin i målet – så är de svårforcerade. Igår fick Dalen känna på det. Förvisso fick Halmstad en skön 0-2 ledning att bygga på men rapporterna säger att detta inte heller var oförtjänt. Rapporterna säger också att Dalen höll i taktpinnen men det är inte alltid ett vinnande val mot en väl fungerande defensiv. Har man sen en vass kontring som Hammars har kan detta ge utdelning i vissa matcher.

Dalen tar hem matchen på straffar och tar merparten av poängen. Hammers har dock visat att Dalen är mänskliga och går att rubba på.

Resultat: 4-3 e.fl

 

Sammanfattning:

De förväntade topplagen forsätter att leverera. Är väl egentligen bara Troja som kanske ligger 2-3p sämre till än förväntat.

Att Hammers lyckas ta med sig poäng från Norrahammar är en liten kul skräll som förgyllde denna omgången. KRIF, KIKs och VHCs överkörningar av sina motstånd var snarare endast som förväntat. Halvskrällen att KHC tar med sig alla poäng från Ljungby är inte heller nån större skräll egentligen.

På onsdag fortsätter serien med att de flesta topplag möter förmodade bottenlag förutom att KHC tar emot Dalen hemma i Iffehallen. Det kommer bli onsdagens mest spännande match att följa. Två lag som kanske inte är tippade topp två men som såhär långt visat upp att de absolut kan slåss om en plats högre än fem.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!