Omgång 4: Fem förutsägbara och en hink med dynga

Under onsdagskvällen gick omgång fyra i södra Hockeyettan av stapeln. Full omgång innebär sex matcher runt om i de kalla hallar man hittar i hockeyettan. Likt ett beställningsjobb från SMHI så bildade gårdagskvällens väder dessutom en perfekt fondvägg till de många omoderna och mediokra ishallar som dessa bataljer utspelade sig i.

I stora drag hände ingenting överraskande igår även om ett par matcher åtminstone hade skrällflaggen hissad.

 

Helsingborgs HC – Kallinge/Ronneby IF

Totte Moberg, HHC, gav helsingborgarna ett strå av hopp då han gav sitt HHC ledningen efter 11:23 i första perioden. Hans 2-1 mål fick gälla som GWG i nästan sju minuter. Innan dess hade KRIF tagit ledningen redan efter 2:52 genom Adam Hirchs femte balja för i år. HHC fick in kvitteringen genom Axel Björklund efter 5:04.

Där tog det roliga slut. För Helsingborg alltså. Det roliga började för KRIF som fick liv i firma Niclas Lehman / Stefan Söder. Efter det fick man liv i hela laget på så vis att när slutsignalen gick hade KRIF komfortabelt tagit hem matchen med 6-2. Föga överraskande resultat faktiskt. Snarare en ny dag på jobbet för laget som framstår allt mer som en kandidat för nästa års Hockeyallsvenska.

HHC fick i alla fall vara med i två perioder denna gång innan man blev frånåkta i tredje. Ett fall framåt för klubben som börjar cementera sig i tabellens bottenskikt.

Resultat: 2-6

 

Hanhals IF – Nybro Vikings IF

Inför 214 personer i Kungsbacka ishall avgjorde Vikings i tredje perioden. Man avgör denna tillställning med tre powerplaymål som drar matchen från 1-0 till 1-3 och Vikings tar hem hela härliga segern till Småland.

Hanhals drar på sig ytterligare en hedersam förlust. Förluster som det snart bör vara ett slut på om man inte tidigt vill tappa hänget på topp fem.

Men i sin helhet får man nog ändå säga att Vikings vinst i Kungsbacka faktiskt var ganska väntad. Nybro har sett bättre ut än Hanhals såhär långt. Det som kanske var lite förvånande var att de drog ut på avgörandet så länge.

Resultat: 1-3

 

Tyringe SoSS – Vimmerby HC

Mycket trevligt att se Tyringe bjuda upp till dans denna gång. Efter att ha fått ett par smällar av en skyffel i ansiktet de senaste omgångarna står man nu upp bra mot VHC. Man gör en habil insats och lyckas till och med ge spänning i matchen ända in i slutet.

VHC tog till sig en skön 0-2 ledning redan i första perioden som man sedan gnetade vidare på och lyckades hålla. I två perioder var det faktiskt bud på mer, men enligt rapporter så saknade VHC den sista skärpan för att dryga ut ännu mer – och på så vis döda matchen.

Då hände det som brukar hända. Tyringe får en snabb reducering i tredje, ny frisk energi och går för en kvittering. Denna gången räckte det inte men det kommer komma.

Men denna gång blev VHC för tunga för Tyringe. Man får slicka bort saltet ur såret och komma igen på lördag när man möter Troja.

Resultat: 1-2

 

Mörrums GOIS – IF Troja/Ljungby

Detta var omgångens slaskhink. Båda lagen underpresterade något så kopiöst att Mr Troy har starka funderingar på att överklaga resultatet. Inget lag förtjänar poäng i denna matchen.

Detta var matchen som fick Kubrick ”A space odyssey” att framstå som århundradets komedi. Detta var matchen som var så tråkig att Margot Wallström kan bli nominerad till karamellidiktstipendiet. Detta var matchen som var så tråkig att barn längs med blekingekusten grät sig till sömns – hungriga – igår.

Därmed tänker jag inte säga mer om matchen.

Nämnde jag att den var så tråkig att att till och med den globala uppvärmningen drabbades av sin första frostnatt?

Resultat: 1-2 e.fl

 

Kalmar HC – HC Dalen

Omgångens på förhand mest intressanta match. Kalmar har överraskat positivt i de tre första matcherna och ska inte be om ursäkt för sina inspelade sju poäng.

HC Dalen har inlett serien ännu mer positivt och är obesegrade såhär långt. Dalen skäms inte för sig – denna gången heller – utan delar ut en sådär lagom hård uppercut så motståndaren inte golvas men förblir groggy matchen ut.

Kalmar valde denna gång att inleda piggt och sitta i förarsätet. Enligt rapporter går första perioden till KHC på poäng. Sen kom maskineriet HC Dalen igång. Man gick ifrån till 4-0, stängde ner matchen, packade picknickkorgen och sjöng ”En busschaufför” hela vägen hem till Norrahammar. Dalen ser oförskämt bra ut. Kalmar ser bra ut om än mer mänskliga.

Men kort sammanfattat så var detta Dalens match och resultatet rättvist enligt de inblandade på plats.

Resultat: 0-4

 

Halmstad HC – Kristianstad IK

I sedvanlig stil skulle KIK ta resan till Halmstad för att spela hem sina poäng. Men ack som de bedrog sig.

Har vid några tillfällen flaggat för Hammers defensiv och farliga kontringar. Precis så blev det igår. Hammers stängde ner och lyckades få med sig en 2-0 ledning efter två perioder. Snacket från matchen var inget annat än att KIK dominerade stort och Hammers försvarade sig förtjänstfullt.

Sen kom ju den där tredjeperioden. En period där väldigt många bra lag lyckas prestera kvalité i 20 minuter. Efter att ha åkt runt på allmänåkning de första fyrtio. Men är man ett riktigt bra lag räcker det att spela hockey i 1/3 av matchen – såsom KIK gjorde igår. På 13 minuter i tredje har man vänt sitt 2-0 till 2-3 och tar hem hela föreställningen.

Inte utan jag kan känna sympatier för Hammers som nu har förtjänat lite poäng efter att ha bjudit upp till motstånd i två raka matcher. Jag önskar verkligen Hammers lite framgång mot Kalmar på söndag. Det har ni förtjänat. Det är slut på hedersamma förluster nu.

Resultat: 2-3

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!