Östra: Veckans lag v.45Målvakt:

Sebastian Andersson – Hammarby IF
Oj vilken vecka han haft, Andersson. När Hammarby behövde det som mest så växte Andersson fram till ett monster. Först höll han nollan i viktiga mötet mot Segeltorp (0-3) där han räddade hela 44 skott, och sedan gjorde han en ny kanonmatch mot topplaget Hudiksvall där han räddade 43 av 45 skott (95,56%) när de föll med uddamålet 1-2. Anderssons insatser i veckan kan mycket väl ha gjort så Hammarbys övriga spelare också fått nytt självförtroende så att laget orkar lyfta sig och plocka ännu fler poäng hädanefter.

Backar:

Martin Liljekvist – Väsby IK
Under veckan blev Liljekvist Östras poängbästa back. Det blev han genom att göra 1 mål och 2 assist när Väsby vann mot Enköping. Han stod själv för 3-0 målet (vilket fick motståndarna att byta målvakt) och passade bland annat fram till 1-0. Kul för en spelare som inte gjort så mycket poäng tidigare!

Fredrik Falk – Väsby IK
Ja, det blir en liten Väsby-dominans den här veckan men det tycker vi att laget förtjänar. I segern mot Enköping gjorde Falk inte bara två assists (varav en där han åkte igenom allt själv för att slutligen passa Fetkovic som small dit den), utan stod för en riktigt bra och stabil insats där han var väldigt involverad och hade en bra blick för spelet. Han vågade även ta för sig med flera ”räder” själv från backposition upp till anfallszon. Det gillar vi.

Forwards:

Jacob Lundin – Vallentuna BK
Lundin har en kanonvecka bakom sig och har varit en av lagets viktigaste spelare. I segern mot Hudiksvall gjorde han 0-2 och assisterade till 0-4 och i segern mot Strömsbro levererade han samma meny genom att göra lagets reduceringsmål till 1-2 och sedan assistera till kvitteringen till 2-2. Viktiga poäng i rätt tid.

Victor Ehn – Strömsbro IF
Säga vad man vill om Strömsbros förlust igår, men vi ska inte ta ifrån Ehn hans insats i segern mot Sollentuna där han levererade hela 4 poäng. Victor gav Strömsbro ledningen med 1-0 och hade sedan assister på lagets tre andra mål. Han var alltså inblandad i samtliga mål. Mycket bra gjort!

Lubomir Fetkovic – Väsby IK
Väsby hade målkalas mot Enköping (9-0) och återvändande Fetkovic levererade med två mål direkt i debuten. Att lyckas med att leverera på direkten när man kommer till ett ”nytt” lag och dessutom när man varit skadad är inte enkelt, därför förtjänar Fetkovic den här platsen i hård konkurrens med lagkamraten Pontus Karlsson.

 Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!