Pantern går i konkurs

Nyligen blev IK Pantern av med sin plats i Allsvenskan på grund av sin alltför dåliga ekonomi och klubben flyttades ned till Hockeyettan. Idag meddelade Pantern att situationen tyvärr inte är hållbar och det är så pass illa att man gett det mycket tråkiga beskedet att klubben går i konkurs.

I ett väldigt känslosamt inlägg på Pantern hemsida skriver klubbens ordförande Peter Nilsson:

”Vår likviditet har varit tuff under hela säsongen eftersom vi startade med ett stort minus och med svåra förutsättningar. Vi har haft en löpande dialog om situationen hela säsongen med vår största finansiär, Hugo Stenbeck, som också gett signaler på att vi ska kunna lösa det. Men som samtidigt tydligt sagt att det behövs fler som bidrar om det ska fortsätta, han vill inte vara ensam. När inga andra vill vara med och driva föreningen ekonomiskt och när sponsorer ”avvaktar” så slutar det till sist på detta sätt. Vi är i en återvändsgränd och i ett moment 22. I onsdags sprack det sista försöket till en räddning för överlevnad och med de räkenskaper vi har så går det inte att driva det vidare.

Det här var absolut det sista jag ville skulle hända och för er som inte vet så vill jag säga att jag har gjort allt som står i min makt för att försöka hitta en lösning för IK Pantern, även Hugo har varit i Malmö vid flera tillfälle i möten och samtal. Han har också sagt att han kan betala in hälften av behovet om någon annan också ställer upp. När det sista försöket i onsdags sprack insåg både jag och Hugo att detta inte kommer gå att rädda, tyvärr får vi lida för gamla synder i föreningen, både ekonomiska och relationsmässiga. Historien sänker IK Pantern idag.

Bedrövligt nog under denna tuffa tid så har jag fått höra att andra klubbar varit och dragit i våra ungdomar för att värva över dem. Det är så otroligt svagt och lågt och så egoistiskt att tänka så kortsiktigt. Jag är riktigt besviken på dessa föreningar och ledare, en skam för svensk idrott.”

Ni kan läsa hela hans inlägg på Panterns hemsida.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!