Peter Nordström till attack mot Vimmerby – nu svarar klubben -”Han bröt överenskommelsen”

 

Efter sex matcher lämnade ikonen Peter Nordström sitt huvudtränaruppdrag i Vimmerby. Till en början verkade det som att de båda parterna var överens och att de skiljts som vänner i samförstånd, men nu har en rejäl ”pajkastning” börjat mellan Nordström och Vimmerby HC.Peter Nordström valde först att uttala sig om händelsen i Värmlands Folkblad (där kan ni läsa hela intervjun) och valde att ge kritik till Vimmerbys sportchef Morgan Persson:
– Jag vet vad en tränare ska göra och en sportchef ska göra, men det vet tydligen inte han. Han lade sig i allt och gnällde över det mesta.
Vidare berättar han om hur han några veckor innan uppsägningen fick höra att de jobbade på att få tillbaka sin gamle tränare Phil Horsky, som nu är klar för klubben.
– Då kände jag att det blev ohållbart. Det känns som att de kört fulspel, att de ville knäcka mig och hoppades att jag skulle säga upp mig självmant.

Nu har Vimmerby valt att ge ett ”svar på tal” angående Nordströms uttalanden i media. Ordföranden Marcus Samuelsson säger följande på klubbens Facebooksida:

– Jag vill först säga att Peter Nordström och Vimmerby Hockey har en skriftlig överenskommelse som båda parter skrivit under, när det gäller hans uppsägning. Jag tycker det är beklagligt att han pratar om den i media. Som vid alla andra uppsägningar är den att betrakta som konfidentiell, vilket vi var överens om. Vi var också överens om att vi inte skulle gå till ”pajkastning” i media. Det var båda parter noga med. Vi höll den överenskommelsen. Han valde att bryta den.

Även sportchefen Morgan Persson uttalar sig:
– Peter Nordström anser att jag lade mig i hans ledarskap. Det jag påpekat är att jag tycker vi hade ett för dåligt försvarsspel utan struktur, efter 27 insläppta mål på sju träningsmatcher och senare ytterligare 25 insläppta mål på sex seriematcher. Jag ifrågasatte också varför vi sänkt träningsmängden jämfört med föregående säsonger, både på och utanför isen. Det här är också något som spelarna själva påpekat utan gehör. Jag ville tidigt att vi skulle träna mer, både försvarsspel och fys. Det genomfördes aldrig. Det är bara att konstatera att Peter Nordströms ledarskap inte stämde överens med vad klubben står för när det gäller kravbild, struktur, tydlighet i feedback och spelidé. Det här är något som jag tar det fulla ansvaret för, och får ta stor lärdom av i kommande rekryteringar.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!