Poängcentern stannar – får stor hyllning av tränaren

Det har viskats om ett par klubbar, men nu är det klart att centern och lagkaptenen Marcus Andersson väljer att stanna en säsong till i Vallentuna.

Andersson har spelat fyra raka säsonger i laget och har haft en större roll som kapten i samtliga säsonger. Den gångna säsongen gick det dessutom så pass bra att han blev utlånad till Almtuna i Allsvenskan där han spelade en match. I Hockeyettan noterades 25-åringen för fina 41 poäng på 38 matcher, fördelade på 19 mål och 22 assists.

– Det fanns aldrig någon tvekan att denne kulturbärare skulle leda detta skepp som kapten. Marcus är precis allt vi som ledare står för, han jobbar otroligt hårt, sprider glädje och tvingar sina medspelare att bli bättre varje dag. En perfekt mentor för klubbens yngre spelare och han har vuxit i kostymen som en av Hockeyettans absoluta toppspelare samt är en attraktion på isen. Hans spel med och utan puck är otroligt bra för denna nivå. Vi är mycket glada att vår kapten blir kvar i klubben och på denna nivå ett år till, säger Vallentunas tränare Charlie Thermaenius till klubbens hemsida.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!