Säsongssummering: Enköpings SK – med Simon S:t Cyr

Lag nummer två i Säsongssummeringen är Enköpings SK, och från dessa har vi knipit tag i målvakten Simon S:t Cyr.

Du har spelat i din moderklubb Enköping i tre raka säsonger nu och har även spelat ett par säsonger där tidigare under karriären. Vad är det som gör att du trivs så bra i Enköpings SK?

– Det är väl helhetsbilden med det sociala och hockeyn tillsammans. Det är ju föreningen som man är uppväxt med och man känner sig mest hemma här. Sen är det såklart alla spelare och folket kring laget som gör att man trivs och vill åka ner till hallen så ofta som man gör.

Om du jämför Enköping som klubb nu jämfört med när du spelade där för 8 år sedan, vad är skillnaden på ESK nu och då?

– Av dom år jag spelat här är det framförallt dom två senaste säsongerna där det har blivit stor skillnad. Förut bestod laget mer av äldre spelare utifrån som var mer etablerade på Hockeyettan-nivå. Men sen när Kimby och Jonsson tog över laget började man satsa mer på yngre killar och fokuserade på utveckling och att skapa bra förutsättningar för spelare att ta sig vidare uppåt. Hela föreningen har väl försökt bli mer proffsig, helt enkelt.

Enköping har tidigare tillhört Västra serien, men blev till den här säsongen flyttade till Östra. Hur upplever du att Östra serien är jämfört med Västra?

– Rent kvalitetsmässigt tycker jag dom båda är rätt jämna., det skiljer lite från säsong till säsong såklart. Det är lite annan hockey i Östra dock, många av Stockholmslagen spelar raggarhockey och den är lite svårare. I Västra serien var det mer kontrollerat och det var fler lag som spelade taktiskt, men det gick inte lika fort.

Inför säsongen värvade Enköping ett par riktigt intressanta spelare och det var många som trodde att ni skulle ta en Allettaplats, vilket ni gjorde då ni slutade femma i grundserien. Väl i Allettan hamnade ni näst sist och tog bara tre segrar. Enligt dig, vad var det som gjorde att Enköping inte riktigt klarade av att hävda sig mot de bättre lagen den här säsongen?

– Jag tycker vi kunde hävda oss mot alla lag vi mötte i Allettan rent spelmässigt, vi tog poäng av dom flesta har jag för mig. Men som du säger hade vi svårt att ta trepoängare, och det tror jag berodde på att vi hade ett ganska orutinerat lag. Det var många jämna matcher där vi kunde, och till och med borde ha vunnit men inte gjorde det. Sen satte det nog sig lite i huvudet efter ett tag, och det var bra lag man mötte varje dag.

Laget knep ändå en playoff-plats och i playoffen ställdes ni mot Vimmerby där ni föll med 2-1 i matcher. Kan du berätta lite om den matchserien?

– ​Vi visste att det skulle bli tufft att möta Vimmerby då dom var ett riktigt bra lag och många trodde inte vi skulle ha en chans. Efter första matchen hemma där vi förlorade stort tror jag inte det var någon som ändrade åsikt. Men som den matchen såg ut tycker jag vi var det bättre laget stora delar utav den, men dom var effektiva och utnyttjande våra misstag. Vi i laget kände ändå att vi hade en bra chans att vända det, och andra matchen nere i Vimmerby vann vi rättvist tycker jag. Sen i den tredje och avgörande matchen var det rätt jämnt med mycket krig, och det kändes verkligen som en förlängningsmatch. Men så fick dom ett slumpmål sista minuten och vår säsong var över, vilket var otroligt tungt såklart. Hade det gått till förlängning tror jag vi hade tagit dom.

När du och ni ser tillbaka på säsongen. Känner ni att ni är nöjda eller är ni missnöjda med att ni inte tog er ännu längre?

– Hade någon sagt inför säsongen att vi skulle gå till Allettan och Playoff hade jag varit rätt nöjd med det med tanke på dom senaste säsongernas resultat. Men jag tror vi i gruppen kände oss rätt missnöjda att vi inte kunde gå längre, framförallt med tanke på det sättet vi åkte ut på.

Vilket lag har varit absolut roligast att möta och vilket har varit tråkigast att möta?

– Oj, svår fråga. Väsby var roliga att möta, dom var väldigt bra och spelade med mycket fart och det blev ofta lite grinigt mot dom också. Det var även kul att möta nya lag från Norra serien. Tråkigaste laget vet jag inte faktiskt.

Finns det några spelare i ESK du skulle vilja lyfta fram lite extra som du tycker gjorde en väldigt bra säsong eller som utmärkt sig lite mer på något sätt?

– ​Jesper Bärgård har betytt mycket för laget i år, han har varit den som drivit på laget och även gjort många viktiga mål. Sen var Andreas Lindqvist och Robin Nilsson viktiga för oss med deras rutin. Även kul att se Wilmer Lindblad göra en bra första säsong i seniorhockey.

Om vi tar en snabbtitt på dina egna prestationer. Du spelade 27 seriematcher och hade en räddningsprocent på 90.4% och 3 playoff-matcher (88.8%). Berätta lite om hur du ser på din egna säsong.

– ​Lite blandat. Kändes rätt bra innan jul och i starten av Allettan, men efter att jag gjorde illa ryggen mot Köping borta hade jag svårt att komma in i det igen tycker jag och det var för mycket upp och ner.

Hur stor chans är det att vi får se Simon St Cyr i ESK 19/20?

– Det är ingen omöjlighet! Inget är klart än dock, får se vad som händer den närmsta tiden, avslutar Simon.

Samtliga säsongssummeringar:
1. SK Lejon – Björn Gabrielsson
2. Enköpings SK – Simon S:t Cyr

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!