Säsongssummering: Grums IK – med Johan Erkgärds

Säsongssummering #3 och vi har tagit oss ned till Västra serien där Grums IK är först ut med Johan Erkgärds som svarar på frågorna.

Om jag säger Grums IK 2018/2019, vad säger du då?

– Om du säger Grums IK denna säsong så säger jag succé med tanke på förutsättningarna.

Den här säsongen var ni inte nykomlingar längre. Vad tycker du är skillnaden på Grums den här säsongen och Grums förra säsongen när ni var nykomlingar?

– Vi fick in lite nytt blod i truppen samtidigt som vi hade ett extremt bra powerplay där vi var väldigt effektiva och dödade många matcher. Samtidigt som alla vi fem som spelade mestadels av tiden i powerplay var helt skadefria.

Ni har varit en stor positiv överraskning i Hockeyettan den här säsongen. Ni knep den sista Allettaplatsen framför näsorna på seriekonkurrenten Arboga, där ni slutade på samma poäng men hade bättre målskillnad. Varför var det just ni som lyckades ta den där platsen i slutändan och inte Arboga?

– För jag tycker att vi var ett klart bättre hockeylag än Arboga, vilket vi visade i båda våra möten. Vi tog 6 av 6 poäng mot dom. Sen var det lite väl onödigt spännande där på slutet men det gick bra tillslut för oss och nu håller Arboga på att åka ur. Det går fort i hockey.

I Allettan ställdes ni sedan bland annat mot de ”större” lagen från Södra serien som Kristianstad och Kallinge/Ronneby mfl. Hur tycker du topplagen därifrån var jämfört med topplagen i Västra?

– Tycker inte det var någon skillnad alls. Tycker Borlänge var i en klass för sig innan jul, efter jul vet jag inte vad som hände riktigt men jag trodde helt klart dom skulle kunna gå upp. Kanske låter märkligt men jag tyckte att Hanhals var det bästa laget från Södra serien. Riktigt roligt gäng.

Ni hade dock inte så mycket att säga till om i Allettan och totalt blev det ”bara” två segrar vilket gjorde att ni slutade på sistaplatsen med 9 poäng upp till placeringen över och säsongen var därmed slut. Vad var anledningarna enligt dig som gjorde att ni inte riktigt räckte till för att knipa en playoff-plats i Allettan?

– Anledningen till så få poäng i Allettan är att vi inte har någon bredd. Fick  skador, avstängningar och Lukas Söderlund till landslaget bland annat. Försvinner tongivande spelare så finns det inget att fylla på med. Det blir oerhört kännbart för en sån liten förening då. Sen var ju de andra lagen helt enkelt lite bättre.

Finns det några spelare i laget som utmärkt sig lite extra?

– Lukas Söderlund går ju inte att undvika, enorm succé. Sen tycker jag både Pelle Hedlund och Jesper Norbäck gjorde en riktigt bra säsong. Det finns potential att bygga vidare på.

Vilket lag tycker du har varit roligast att möta och tråkigast att möta? 

– Roligast att möta är ju topplagen som satsar när det blir lite bättre matcher och bättre motstånd helt enkelt. Tråkigaste motståndet är ju helt överlägset Surahammar. Det bara är så.

När du tänker tillbaka på säsongen 18/19, vilket är det absolut roligaste minnet du bär med dig?

– Roligaste minnet säsongen 18/19 är att jag har fått se Lukas göra alla mål han gjorde. Hade nog även assist på minst 95% av hans mål, haha.

Om vi tar en snabbtitt på din egen säsong så spelade du 38 matcher och noterades för 35 poäng, fördelade på 3 mål och 32 assists. Hur tycker du att din egen säsong gick?

– Det gick helt ok i år. Bytte så jag spelade back hela säsongen, kanske lite halvtaskig defensiv men det var faktiskt roligare än jag hade tänkt mig plus att jag fick bidra lite offensivt vilket jag har som krav på mig själv.

Men du Johan. Ärligt nu. Du har juniorlandskamper, du har spelat i SHL, i Allsvenskan och i Norges högstaliga. Du kan garanterat spela i topplag i Hockeyettan, minst. Vad gör du egentligen i Grums?

– Hahaha, jag har ju haft mycket skadebekymmer sista åren så jag har inte kunnat göra mig själv rättvisa. Så jag tog beslutet att flytta hem till Karlstad för att få hjälp med mina höft och ljumskproblem. Då blev det några matcher i Forshaga första året med massa problem sen fick jag hjälp av fystränaren i Grums med alla bekymmer, och det har hjälpt mig enormt mycket. Har inga som helst problem nu och jag tar väl hand om kroppen på ett sätt jag aldrig gjort förut så jag är enormt tacksam för den hjälpen. Är ju utan kontrakt nu så jag kanske dyker upp någon annanstans, vem vet.

Om du får välja en spelare, en rimlig spelare, att värva till Grums nästa säsong. Vem hade det varit, och varför?

– Hmm, det hade nog varit Robin Sterner. Stark tvåvägscenter som hade betytt oerhört mycket för Grums och som jag tycker ska komma hem nu, avslutar han.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!