Säsongssummering – med SK Lejons Björn Gabrielsson

För 10 av lagen i Hockeyettan så pågår fortfarande säsongen i kvalserier både uppåt och nedåt. Men för desto fler lag är säsongen över. Vi har knipit tag i en spelare från samtliga lag för en intervjuserie där vi går igenom lagets säsong 18/19. Först ut är SK Lejon och de representeras av lagets succéspelare Björn Gabrielsson.
*
*
Björn är en såkallad ”färsking” i Hockeyettan och gjorde 18/19 sin första riktiga säsong i serien tillsammans med sin moderklubb SK Lejon. Vad betyder det att få göra A-lagsdebuten i just moderklubben?
*
– Självklart är det väldigt kul att få göra det där allting en gång började och att fortfarande få spela kvar i Skellefteå. Roligt dessutom att vi är kvar så många lokala spelare som man växt upp tillsammans med.
*
Du har gjort en fantastisk första säsong med 20 poäng på 27 matcher. Vad säger du om säsongen du har bakom dig?
*
– Framförallt var det en rolig och lärorik säsong som verkligen har flutit på bra, dessutom väldigt skönt att jag fått hålla mig mer eller mindre skadefri hela säsongen då jag haft en del problem tidigare säsonger. Det viktigaste för mig inför säsongen var att jag inte skulle tappa för mycket av mitt kreativa spel från juniorhockeyn, men samtidigt kunna ställa om till seniorhockeyn, vilket jag inte hade kunnat vara mer nöjd med.
*
Om vi tar en titt på Lejons säsong lagmässigt så kom laget näst sist i grundserien. Vad säger du om ert spel innan jul? Varför kom ni inte högre upp i tabellen?
*
– Vi spelade bra på träningsmatcherna och de första seriematcherna, då spelade vi med en desperation och som ett lag som var medvetna om våra begränsningar, men sedan kändes det som att vi blev lite nöjda och stolta och inte trodde att vi behövde jobba lika hårt och vi köpte inte ner oss på samma sätt. Vi tappade mycket puckar i fel lägen och bjöd motståndarna på alldeles för mycket. När vi sedan ordnat upp det och spelade bra så hade vi några matcher där pucken verkligen inte ville in, så poängen rullade inte riktigt in så mycket som vi kände själva att vi förtjänade. Att vi just kom näst sist lägger jag inte så stor vikt i, synd att bara få med oss 1 poäng till vårserien dock.
*
Efter jul i Vårserien kom ni också näst sist, rättade sagt på fjärdeplatsen då serien endast innehöll fem lag. Vad säger du om ert spel efter jul?
*
– Lite samma här som på föregående fråga, vi spelade väldigt bra från början och spelade in 9 poäng de första fyra matcherna, sen så försvann Asplöven och vi tappade tre av de poängen. Efter det tappade vi formen lite och gjorde några dåliga matcher, men gjorde sedan några riktigt starka insatser, så det som egentligen saknades var kontinuiteten. Att kunna bygga på resultat och använda momentumet när vi väl gjort starka insatser, vilket vi egentligen saknade över hela säsongen.
*
Var det några skillnader på ert spel innan jul jämfört med efter jul?
*
– Inga konkreta skillnader, dock så kändes som att det var först vid uppehållet mellan höst- och vårserien som alla började förstå spelsystemet på riktigt och kunna spela efter det utan att behöva tänka så mycket. Sen så testade vi några småändringar och varianter i olika spelformer, men annars var det samma före jul som efter jul.
*
Vad har varit det roligaste och tråkigaste under säsongen?
*
– Det roligaste med säsongen har varit att vi haft en sån bra grupp med grymma grabbar. Sen så var det såklart kul att få vinna några matcher stort, framförallt 10-1 segern mot Kiruna var riktigt härlig. Det tråkigaste med säsongen, förutom några privata saker som hände inom laget, var nog också mot Kiruna när vi i returmatchen efter 10-1 vinsten förlorade med 1-10 på hemmaplan. Vilket nu när man ser tillbaka på resultaten är helt sjukt osannolikt. Skulle dock inte säga att något av resultaten var speciellt orättvist heller…
*
Om vi tänker på lagen ni mött i Norra serien. Vilket lag har varit roligast att möta och varför?
*
– Svårt att säga, men jag skulle nog säga att matcherna mot Teg varit roligast. Det har varit tajta och väldigt jämna matcher, men som ändå varit väldigt händelserika.
*
Vilket lag har varit tråkigast att möta?
*
– Haha, tycker väl inget lag varit speciellt tråkigt att möta, men vi fick ju rätt så rejält med stryk av Boden, så det var ju kanske inte så roligt..
*
Kan du nämna tre spelare i laget (förutom dig själv) som du tycker gjort en lite extra bra säsong?
*
– Självklart måste jag lyfta den nu NHL-aktuelle Skellefteå AIK-målvakten John Westermark som verkligen stått på huvudet över egentligen hela säsongen, en riktigt trevlig kille som man verkligen önskar all framgång till! Sen tycker jag Simon Holmqvist förtjänar cred, var spelmotorn i vårt lag och knep ett antal veckans-lag platser innan han tyvärr bröt foten och missade andra halvan av säsongen. Sist men inte minst vår allas Sebastian Palukka, en grym kille som tagit steget från grovjobbare till en stenhårt jobbande playmaker under säsongen. En spelare som kan spela alla spelformer och situationer utan att egentligen göra misstag.
*
Lek med tanken att du får värva tre rimliga spelare till Lejon nästa säsong för att göra laget ännu starkare. Vilka hade det varit och varför?
*
– Haha, också svårt att svara på.. skulle såklart vara väldigt roligt om förstakedjan från förra året med Skellefteå grabbarna Patte Enberg, Elias Hult och Filiph Laine återvände.
*
Avslutningsvis, hur stor är chansen att Björn Gabrielsson spelar i Lejon 19/20?
*
– Ingen kommentar, avslutar Björn och skrattar.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!