Sehlstedt: Såhär slutar Playoff 2Mr Troy har redan tippat utgången av Playoff 2, nu tänker fröken Sehlstedt försöka sig på samma sak.

Halmstad – Tranås
Halmstad var först ut att välja motståndare och valde Tranås, precis som förväntat. Halmstad har under säsongen vunnit 3 av 4 matcher mot Tranås och har ett litet övertag på den biten. Det finns två scenarion gällande succélaget Halmstad här: Antingen har de säckat ihop efter finalförlusten mot Väsby vilket ökar Tranås chans för seger markant, eller så knyter spelarna ihop näven och tänker ”nu jävlar” och tar tillvara på sin andra chans de fått till att nå kvalserien. Jag tror på det sistnämnda. Halmstad har visat sig vara ett jävligt lag att möta under säsongen medans Tranås inte direkt imponerat. De klarade med nöd och näppe att slå ut Piteå, som långt ifrån gjort sin bästa säsong. Extra plus till Halmstad som dessutom sitter på kanske Årets målvakt i Hockeyettan – Anton Malmborg som garanterat är extremt revanschsugen.

Slutdomen: Halmstad vidare med 2-1 i matcher

Borlänge – Visby/Roma
Även här en väntad matchserie. Borlänge, med Markus Persson som gjort otroliga 39 mål (63 poäng) i spetsen, har gjort en bra säsong utan att egentligen sticka ut. Valet föll på ett Visby/Roma, som är svåra att sia om på förhand. Ett Visby på spelhumör kan vara riktigt jävliga och svåra att möta, medans ett Visby som inte är på lika stort spelhumör inte ens skrämmer den mest lättskrämda. Borlänge är favoriter, men jag varnar ändå lite lite för Marmenlind, Huttu, Leer och co. Allt beroende på vad de har för dag.

Slutdomen: Borlänge vidare med 2-0 i matcher

Huddinge – Vimmerby
Den här matchserien kan bli riktigt ruggig. Huddinge går som tredjelag att välja in och väljer – ett glödhett Vimmerby. Varför? Ja, det kan man fråga sig. Det är något som de kan få ångra i slutet av veckan. Huddinge har en otrolig offensiv, den förtjänar beröm. MEN, vi ska inte blunda för att de ändå släppt in ganska mycket mål jämfört med övriga topplag i Södra Allettan. Precis som min utmärkte kollega Mr Troy skriver så är en av Vimmerbys styrkor att just gneta sönder offensiva lag. Vimmerby är dock i stort behov av att Tomas Rydén blir sådär äckligt bra som han kan vara för att det här ska gå vägen, och att han är i form det visade han mot Kallinge/Ronneby.

Slutdomen: Vimmerby vidare med 2-1 i matcher

Hudiksvall – Nybro
Även Hudiksvall kan ha gjort ett dumdristigt val genom att välja Nybro. Nä, Nybro som vann Södra serien (vilket är en styrka i sig) har inte direkt gjort en hemlighet av att de har problem spelmässigt och att de kan vara ruggigt ojämna. Men när de får ihop det, då är de jävligt bra på samtliga lagdelar. Forwarden Fabian Ilestedt har visat mer än en gång hur livsfarlig han är i ettan när det gäller att avgöra matcher. Hudiksvall har väl inte riktigt stuckit ut ur mängden under säsongen. De sitter på ett par riktigt bra spelare, men med en Magnus Åkerlund i målet som inte vart helt 100 på grund av bland annat skador under säsongen, är ett orosmoment. Får Nybro ihop det där spelet de har bra dagar så kommer de vara riktigt tuffa att vinna över, om inte.. då tar Hudiksvall hem det här utan några större bekymmer.

Slutdomen: Nybro vidare med 2-1 i matcher

Mariestad – Östersund
Östersund ska inte vara ett allt för stort hot för Mariestad. Mariestad har gjort en väldigt bra säsong och har visat upp ett tight spel bakåt, medans de har ett par duktiga spelare som kryddar framåt. De är stabila på samtliga positioner. Vi ska inte ta ifrån Östersund deras säsong, men deras insatser har varit förväntade och de har gjort det de förväntas göra utan att imponera särskilt mycket. Vi vet dock alla vad tvillingarna Wernersson-Libäck kan ställa till med, men till det stora hela lagmässigt ska detta inte vara en alltför stor nöt att knäcka för Mariestad.

Slutdomen: Mariestad vidare med 2-0 i matcher

Troja/Ljungby – Boden
Troja blev tilldelade Boden, för att inget annat lag ville möta dom. Är det på grund av att ”Boden är så jävla bra?”, nja.. det beror snarare på den bökiga resan dit. Boden är bra, absolut. Men de är inte det där tunga, ”grisiga” och jävliga laget som de var förra säsongen då de överraskade och tog sig till kvalserien. Å andra sidan, så har väl Troja tagit sig hela vägen hit utan att heller ha gjort några större imponerande insatser. Troja är däremot ett bättre lag och har mer erfarenhet kring ”denna delen på året”. Boden kommer behöva komma på något riktigt bra för att överlista en het Ragnewall flera gånger om, samtidigt som Boden kommer vara i stort behov av att Endre växer sig stor och tar ett, gärna två, steg framåt.

Slutdomen: Troja/Ljungby vidare med 2-0 i matcherDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!