Seriesegern säkrad: IF Troja/Ljungby – Tyringe SoSS

Då var det klart. Troja vinner HE Södra redan med två återstående omgångar. En serieseger som på alla sätt är rättvis. Laget har visat upp en riktigt fin stabilitet under hösten och bäva månne de som får möta Troja framöver. Mer om detta kommer.

I kvällens match så avfärdades TSoSS ganska enkelt till slut. Men resan dit var allt annat än rak. Inte för att Tyringe var exceptionellt bra ikväll utan för att Troja tillät dem komma till.

För det var ett tag sedan man såg en match med så många turflaxskickliga räddningar av både Hjalmarsson och Ingvordsen. Båda lagens målvakter stod upp bra trots att det blev mer mål än snittet.

2-2 efter första perioden speglar densamma ganska väl. Det var två lag som körde med så vidöppna spjäll att det mer liknade en halvdassig handbollsmatch. Oskar Magnusson och Casper Andersson målar för gästerna medans W. Romfors och Jesper Emanuelsson står för hemmalagets kassar.

Det som såg illavarslande ut för Tyringe i första var att man fick kämpa ganska hårt för att komma till sina avslut medans Troja kunde glida eka genom gästernas försvar. Trots det så håller man ihop det vettigt och har med sig matchen in i andra.

När Tyringe dessutom tar ledningen efter 24.59 så började katten osa fränt. Elliot Ekefjärd gör gästernas ledningsmål i PP och nu kom tankarna på vart detta skulle sluta.

Men sen kom det där som bra lag kan göra. Troja bestämde sig för att det var slutlekt Resten av matchen möblerade man efter eget tycke. Kvitteringen, 3-3,  tråcklar Alexander ”Kelgrisen” Bjurström in i PP. Samme gris ordnar 4-3 efter 36.07. Det var också här som matchen på något sätt dog. Att TSoSS skulle lyckas vända denna stek i tredje kändes osannolikt.

Troja skaffade fram 5-3 genom Kevin Karlsson efter 44.23. 6-3 ordnade Tim Bothén efter 47.18. 7-3 skickade William Romfors in efter 51.57. Karl Olofsson fastställde slutresultatet till 8-3 efter 53.00.

Ja, så slagna var Tyringe i tredje. Man kapitulerade med man och allt.

Som man så var det ändå en match med vettigt tempo. Därmed också förklaringen till att Troja vinner så stort. Troja kan spela i detta tempo medans det blir lite för chansartat och lite för dålig kvalité när Tyringe gör det. Otaliga är de gånger då gästerna helt enkelt blev ifattåkta och puckbestulna redan i mittzon. Stölder som gav Troja numerära kontringar gång efter gång.

Man kan lugnt säga att TSoSS i alla fall försökte bjuda upp men man borde kanske gått en danskurs innan man tar sig an den kanske svåraste examensuppgiften som finns – Troja borta i full gummitakt.

Men som sagt så gällde inte denna matchen mer än den just helt kosmetiska grejen av att vinna den transportsträcka som HE Södra är för 2-3 lag varje år. Troja fixade nu detta och kan gå till julvila med gott samvete.

Tyringe ska bara avverka sin sista match och sedan handlar allt om att få fart på blodomloppet in i fortsättningsserien.

För Troja så börjar nu upptakten till att fundera ut nöten hur Allettan Södra ska vinnas på bästa sätt. Än så länge har Troja haft bra svar på säsongens frågeställningar och borde ha bra koll på vad som komma skall. Oavsett så kommer grunden i laget vara så bra att man kommer vara med där uppe. Till och med kanske hela vägen.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!