Surahammar inleder samarbete med Svenska Kyrkan

För ett par veckor sedan valde ännu en spelare i Hockeyettan att avsluta sitt liv på grund av psykisk ohälsa. En spelare som förra säsongen spelade i Surahammar där det visade sig att spelaren i sig inte trivdes helt ut och som inte mådde bra mentalt. Nu agerar klubben i detta och har startat ett samarbete med Svenska Kyrkan.

Nu har prästen Göran Almegård från Surahammar och pedagogen Maria Jäder Tietäväinen knytit till klubbens organisation och kommer finnas där och hjälpa till om någon känner att den behöver prata med någon. De kan även bidra med kompetens inom bland annat teambuilding.

– Det är inte själva hockeyn vi ska lägga oss i. Det kan andra i klubben betydligt bättre. Men i kyrkan är vi bra på att lyssna, samtala och ta hand om hela människan. Det är där vi kan komma in. Det kan vara viktigt att det finnas någon att prata med om det behövs som finns utanför lagorganisationens tränare och ledare. Jag har som präst också en total tystnadsplikt vilket innebär att inga samtal förs vidare. Jag och Maria kommer att träffa a-laget före säsongsstart för att prata om förväntningar och möjligheter men finns givetvis till för hela föreningen; spelare i alla åldrar, föräldrar och ledare, säger Göran Almegård till Surahammars hemsida.

Förutom ett samarbete med Svenska Kyrkan har Surahammar även sökt stöd för en mental coach från SISU.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!