Talangfull back klar för Kristianstad -”Goda möjligheter för KIK att avancera till Allsvenskan”

Kristianstad har signat den talangfulle backen Hugo Danielsson, som närmast kommer från AIK´s J20.

Den 19-årige stockholmaren har representerat både U16-, U18- och U19-landslaget och har två SHL-matcher med Skellefteå AIK på meritlistan. Under junioråren har han spelat för Djurgården, Skellefteå, Malmö och nu senast AIK där han gjorde 14 poäng på 30 matcher från sin backplats. Förra säsongen var han även utlånad två matcher till Tyringe i Hockeyettan.

– Det ska bli grymt roligt att få representera Kristianstad, jag ser redan framemot det. Jag har hört mycket gott om klubben och tror att det finns goda möjligheter att utvecklas som spelare och även att som klubb avancera till Allsvenskan. Jag är en tvåvägsback med bra skridskoåkning som gillar att följa med i anfallen och jag använder gärna min storlek på isen. Jag vill utveckla många delar i mitt spel men framförallt mitt fysiska spel, säger Hugo Danielsson till Kristianstads hemsida.

KIK´s sportchef och tränare Micke Gath kommenterar värvningen:
– Hugo har blivit bra utbildad i både Skellefteå och Djurgården och har meriter från både pojk- och juniorlandslag. Han är en ambitiös tvåvägsback som trots sin storlek har bra rörlighet och är skicklig på skridskorna. Han är enkel och rejäl i sitt spel både med och utan puck. Vi tror att Hugo ska kunna ta ett stort kliv som seniorspelare hos oss.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!