Tankar efter matchen: Mariestad BoIS – IF Troja/LjungbyOm än lite sent så kommer här lite tankar kring gårdagens match mellan BoIS och Troja.

Jag förvarnade för att det skulle bli raffel och tight – vilket det i allra högsta grad blev. 53 utvisningsminuter satte prägeln på denna match och det skulle nog kunnat vara några minuter till för den delen. Så väldigt målrikt brukar det ju inte bli dessa lagen emellan och så blev fallet även denna gång.

Sett till matchen så tycker jag att det i stora drag var en 50/50-match. Bois drog längsta strået denna gång – mycket tack vare den lille attitydraketen Lukas Söderlund som sprätte in två kassar denna premiär. Där får man säga att BoIS gjort ett riktigt kap och han kommer tillföra laget en hel del. Sett till matchbild så hade BoIS första perioden. Detta tack vare två Trojautvisningar som hjälpte till att få detta momentum. Båda målen var också ett resultat av dessa utvisningarna så i den aspekten fick jag rätt att Troja kan stupa denna matchen i utvisningsbåset. Vilket inte bara Troja kommer göra denna säsong.

I andra perioden var det en klar dominans till Troja. Man nitade fast Bois på egen planhalva. Delvis på grund av att man försvarade en ledning men också på grund av att Troja har den kapaciteten. Skillnaden var att Troja inte lyckades överlista Tobias Sandberg mer än en gång denna afton.I tredje fick Troja den chans man väntat på. Dels en femma med sig och dessutom fem mot tre i 1.35. Dessa 95 sekunderna lyckades man faktiskt inte få till speciellt mycket tryck. Powerplayet var för långsamt och statiskt. I och med att kvitteringen uteblev här så var också matchen i princip rökt.

Sandberg vann målvaktsmatchen över Ragnewall. BoIS första mål borde kanske Wictor tagit när Söderlund kommer in och skjuter på första stolpen. Olssons kvittering var otagbar för Sandberg och BoIS ledningsmål – till 2-1 – slank in bakom en helskymd bortamålis. 3-1 kommer i tom bur så det blir svårt att lasta målvakten för det.

Sett över 60 minuter så visade BoIS att man är med i serien på allvar. Håller fortfarande inte att de kommer utmana Troja och/eller Nybro om seriesegern men helt klart har man kapacitet att vara med i toppen. Det är inte många lag som åker till Mariehus Arena och tar poäng denna Alletta – det kan vi vara säkra på. Vinner man merparten av sina hemmamatcher så får man också en bra grund att stå på. När man dessutom spetsar till laget med Söderlund så är man definitivt med om man tar några bortasegrar.

Troja gjorde en klassisk match där man i 30 minuter äger och kontrollerar matchen. Denna gången fick man dock inte in puckarna då BoIS försvar för kvällen gjorde sitt jobb. Trojas offensiv var väl inte riktigt där. Lite för många som åkte runt och leta lite för snygga passningar och samtidigt inte tog de där jobbiga vägarna som krävs för att skapa förvirring runt kassen. Inte för att man gör det dåligt men man är ändå inte riktigt där. Samtidigt ska vi ha i åtanke att över 18 omgångar så kommer Troja ta en hel del treor med detta lag, både hemma och borta.

Premiärer är alltid premiärer dessutom. Svårt att dra allt för stora växlar av denna omgång. Men som ni vet så piskade ju Hammers upp Nybro ganska ordentligt. Kanske dags att bli lite nervösa i Nybro? Den förlusten på hemmaplan kan bli dyr.

Tranås tappar 1-3 till 5-3 mot Skövde. Inte heller den kvittens man vill ha om man är Tranåsare. Men vi har sett det innan. TAIF är lite för ojämna i sitt spel. Man blandar fantastiska prestationer med resultat inte ens en förlåtande mamma kan acceptera.

Imorgon går omgång två. Då kommer BoIS få sin andra riktiga värdemätare när man åker till Huddinge. Inte heller en match där man räknar in full pott utan kommer att få slita för poängen.

Troja tar sig an KRIF på hemmaplan. Återkommer med den matchen imorgon.

 

// Mr TroyDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!