Topptrion vann igen – men samtliga fick kämpa för poängen

Under gårdagen spelades omgång 8 i kvalserien till Allsvenskan och topptrion Almtuna, Vita Hästen och Kristianstad, som är de lagen som gör upp om de två platserna till Allsvenskan, vann återigen sina matcher.

Kristianstads IK – Hudiksvalls HC
Kristianstad tog tidigt ledningen i första perioden och ökade på till 2-0 i andra akten. Hudiksvall gav sig dock inte och Filip Lander såg med två mål till att både reducera till 2-1 och kvittera till 2-2. Matchen togs till förlängning, men väl där behövdes det bara en minut innan Victor Löfstedt kunde avgöra för Kristianstad. Ett poängtapp som kan bli väldigt dyrbart i slutändan för KIK.

Ett extra omnämnande till Hudiksvallsmålvakten Andreas Bosson som räddade 35 av 38 skott och fick en räddningsprocent på 92.11%.

Skott: 38-18 (8-9, 12-3, 16-6, 2-0)
Publik: 1516

Tranås AIF – HC Vita Hästen
Tranås gav Vita Hästen en rejäl match igår. Vita Hästen drog ifrån till 1-3 i andra perioden och såg ut att gå mot tre ganska så säkra poäng, men Tranås gav sig inte så lätt. Vips var det reducerat till 2-3, men i tredje perioden ökade Vita Hästen på till 2-4. Med drygt 10 minuter kvar så kom nästa reducering till 3-4, men trots ett powerplay och ett tappert försök att kvittera genom att plocka ut målvakten så kunde Vita Hästen hålla undan och vann tillslut med 3-4.

Tranås hade en liten chans att nå en allsvensk plats inför matchen, men är i och med förlusten nu avsågade. I TAIF gjorde Joakim Erdugan 1 mål och 1 assists och Filip Petersson 2 assists. I Vita Hästen förtjänar Henrik Rommel att nämnas lite extra efter sina 2 mål.

Skott: 26-23 (7-9, 10-8, 9-6)
Publik: 1304

Bodens HF – Almtuna IS
Även Almtuna fick kämpa för sina tre poäng ikväll, och frågan är om inte det mest rättvisa sett till matchen vore någon poäng mindre till Almtuna och någon poäng mer till Boden. Och det var just Boden som tog ledningen i matchen i powerplay efter 10 minuters spel genom Jesper Juntto. I spel fem mot tre kunde Almtuna sedan kvittera till 1-1 och i spel 5 mot 4 kom även 1-2, vilket blev slutresultatet då övriga perioden slutade mållösa.

I Almtuna stod Jens Jakobs för 1 mål och 1 assist och Tony Mårtensson för 2 assists. Annars förtjänar de båda målvakterna Oskar Sehlstedt i Boden (93,33%) och Arvid Ljung (96,88%) lite extra beröm som räddade 28 respektive 31 skott.

Skott: 32-30 (6-13, 13-11, 13-6)
Publik: 438

I och med dessa resultat så är det nu ännu jämnare i toppen mellan dessa tre lag. Almtuna toppar på 18 poäng, Kristianstad ligger tvåa på 18 poäng och Vita Hästen ligger trea på – 18 poäng. I de två slutomgångarna möts både Vita Hästen – Almtuna och Almtuna – Kristianstad.

Matcherna som återstår för dessa tre lag:

Kristianstads IK – Tranås AIF
HC Vita Hästen – Almtuna IS

Bodens HF – HC Vita Hästen
Almtuna IS – Kristianstads IK

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!