Törnqvist återvänder till basen

Mattias Törnqvist förlänger inte med Kalix och vänder tillbaka mot Skellefteå.

Mattias Törnqvist debuterade i Hockeyettan säsongen 2012/13 för Tranås och imponerad med sin fart. Säsongen därpå lade han även till lite poängproduktion på sitt konto och de allra flesta förväntades sig att framtiden i Tranås var tryggad för Eksjö-produkten. Istället bar det iväg till Skellefteå och SK Lejon där han exploderade poängmässigt och de följande två säsongerna vann också den interna poängligan.

De väckte Kalix intresse för den oömma forwarden som i slutet av förra säsongen skev på för klubbben när det stod klart att SK Lejon inte skulle nå Allettan. Den gångna säsongen representerde han Kalix, men någon fortsättning blir det inte.

– Det beror mestadels på de privata. Vi har bott ifrån varandra jag och frugan, visst funkar en säsong men inte mer, säger Törnqvist som är öppen för förslag.

Ingen kontakt med Tranås?

– Jag har inte hört ett ord från ”Frasse” (sportchef Stefan Fransson) sedan jag lämnade Taif, säger han och öppnar för nya idéer.

Törnqvists bas sedan han flyttade till SK Lejon har varit Skellefteå där han bor tillsamma med sin fru, Alexandra. Vad som händer nu vet han inte men är som sagt öppen för allt.

– Jag vet inte vad det blir, men det blir något i närheten av Skellefteå.  Det är väl inte omöjligt att jag latjar i Hockeytvåan här uppe bara, säger han.

Fortsättning följer, men det vore väl inte omöjligt att han återfinns hos SK Lejon när säsongen drar igång där han noterat 65 poäng på 67 matcher.

Dela inlägg:

Toni Lappalainen

Tio år på nacken som skribent om svensk hockey, 30 olika uppdraggivare genom åren och finkammatligor som SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, SuperElit, Hockeyettan och Hockeytvåan. Tips och andra ytringar tas emot på toni.lappalainen@div1hockey.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!