Tre kanonkontrakt i södra ettan!

Det börjar avrundas i årets Silly. Trupperna börjar fyllas på och om ett par veckor kommer det inte finnas många luckor kvar att fylla. Därmed kommer vi istället börja få rapporter om hur barmarksträningen fortlöper för trupperna och vilka som visar upp fina resultat på fystesterna. Tester som är lite som den där besattheten av vad en nyfödd väger. Spelar ingen roll om knodden väger tre eller fem kilo när den kommer ut, den blir ändå olika stor som vuxen och olika bra på olika saker – ändå står hela släktentouraget där och vill ha svar på samma meningslösa fråga – gång efter gång. -”Vad väger hen och hur lång är den”? Samma sak är det med fystesterna. Man får veta hur spelarna ligger till, det tävlas lite internt i laget, det är snyggt att ha på sitt CV men det säger fortfarande inget om hur säsongen kommer bli.

Vi kommer nämligen få se både flippar och floppar till hösten och det kommer jag göra ett inlägg om senare. Nu till pudelns kärna och vad som hänt de senaste två veckorna i lagen.

 

Borås HC:

Borås fortsätter till största del att bygga på den trupp man har. Esterna Aleksander Ossipov (D) och Roman Andrejev (F) förlänger sina kontrakt. Två spelare som kånkat runt i ettan och tvåan de senaste åren där de representerat Varberg HK – som på den tiden var ett rent stryklag – och sedan Borås. Med andra ord inga ester att hänga i julgranen men som väl passar in i BHC:s lagbygge.

När det såg ut som att klubben bara hade förlängningskontrakt att tillgå så chockar man hela hockeysverige med att plocka in Roni Viirlas. En finnländare som faktiskt har bra meriter från finska andraligan och franska ligan. Med andra ord så har man i Roni hittat en toppback till laget. En toppback som kommer behövas i denna allt för tunna ettantrupp. Bra jobbat, Borås.

 

Halmstad Hammers:

Hammers – eller snarare skumgummiklubban som klubben utvecklats till sen popcornen tog slut – har förlängt med forwarden Victor Gagic. 20-åringen gör nu sin andra a-lagssäsong i klubben och förväntas ta ett steg till i rätt riktning. Förra året stod Victor för 2+10 (-4) och det är siffror som han kommer överträffa denna säsongen.

Ett spännande namn som kommer spela gummiklubbehockey kommande vinter är Jacob Sundberg från Timrå J20. 19-åringen stod för 10+16 i superelit samt fick chansen att lukta på seniorhockey med fyra matcher i SHL. Ett bra förvärv av Hammers som kommer gå stärkta i offensiven med Jacob.

Från MoDo J-20 ansluter två spelare. Backen Oliver Lexenberg – som är en ganska bastant pjäs – kommer hjälpa till att stärka defensiven med sin räckvidd. Forwarden Carl Westberg kommer in och breddar forwardssidan. Två spelare som får ses som utfyllnadsvärvningar snarare än spets. Men samtidigt helt i linje med hur Hammers har jobbat de senaste åren. Som vi dessutom vet med juniorer – allt kan hända.

 

Hanhals IF:

Hanhals fortsätter att plocka spelare från degraderade HHC. Klart har man nu gjort med spetsförvärvet Johan Zarwel som producerade 12 mål förra säsongen. Han hade sannolikt gjort det dubbla om han inte åkt på en skada som förstörde stora delar av våren. Man kan säga att Hanhals gjort ett riktigt kap här som sannolikt bara kommer spela ett år i klubben. Säsongen 20/21 kommer Johan med största sannolikhet spela i HA. Bra jobbat Hanhals.

 

HC Dalen:

Norrahammarlaget har gjort klart med det norska råskinnet Andreas Röykås Martinssen. Andreas – som älskar utvisningsbåset lika mycket som kajor gillar skorstenar – har fostrats i Djurgården och sedan provat spel i både Lörenskog och Kitzbühler de senaste åren. En värvning där vi får se hur det slutar. Andreas sticker nämligen ut på så sätt att han verkar ha en självtävlan om han ska ha fler utvisningsminuter än baklängesmål. Flipp- eller flopp får framtiden avgöra. Men helt klart ett spännande tillskott.

 

IF Troja/Ljungby:

Troja har förlängt med sin andre målvakt, Anton Svensson. Därmed spikar man fast och ihop söderettans bästa målvaktspar där de verkligen kommer behöva köra för fullt för att få målvaktsspaden. Anton började förra året aningen bättre än Wictor Ragnewall men ju längre säsongen gick – ju mer förtroende gick tillbaka till Wictor. Duellen dessa två emelllan kommer bli lika tuff i år.

 

Kallinge/Ronneby IF:

KRIF hämtar in Jacob Ringsby från Färjestad J20. En center som producerade 8+12 i juniorhockeyn och även fick chansen att bredda a-laget vid fem tillfällen förra året. Här finns utvecklingspotential.

Den stora händelsen i KRIF de senaste två veckorna är att Andreas ”Notan” Nordfeldt har kritat på för ett år till. KRIF kanske viktigaste förlängning. Notan är en pålitlig poängplockare och klubben trogen sen lång tid tillbaka. Säsongen som kommer blir Notans nionde för blekingelaget och kanske hans viktigaste hittills, då det generellt ser lite tunnare ut på forwardssidan i år. Med lite AC/DC i notstället och sforzando varje gång tonen C ska tas så, kommer nog Andreas elda på sina undersåtar även denna säsong.

 

Kalmar HC:

När man inte trodde det kunde bli bättre i KHC så kunde det bli det. Truppen är mer eller mindre komplett nu efter tre nya spelare in.

Från KRIF tar man in det lilla rivjärnet Albin Storm. En spelartyp som är lika bra på att inte göra mål som han är på att reta motståndarna. En powerforward med andra ord som KHC kommer få stor nytta av.

Från Borlänge hämtar man in den defensive forwarden Linus Ageborg. Linus vann västra hockeyettans poängliga i boxplay med två mål och två assist och därmed fyra poäng i denna spelform. Med detta ska vi kanske inte förvänta oss att Linus blir någon poängspruta men helt klart en komplettering och förstärkning av truppen i spel en man kort. Detta är ju också en spelform som ska bemästras.

Om man hade några tvivel på KHC:s backsida så är dessa tvivel nu undanstädade, och för ett år framåt bortglömda som bilnyckeln på ett demensboende. In kommer Eric Backman – en topp 10-back i södra ettan – och stärker upp det redan starka. Eric, som har flertalet övertygande säsonger bakom sig, ansluter från KRIF och en säsong med 3+17 (+23) i bagaget. Ytterligare ett kanonförvärv av Kalmar.

 

Mörrums GOIS:

I Mörrum har man legat lågt de senaste veckorna.

 

Nybro Vikings IF:

I Nybro har man legat lågt de senaste veckorna. Man har tappat målvakten Pavel Krajcovic till Boden, forwarden Martin Olsson till Cergy och forwarden Patrik Fransson lämnar men oklart till vad.

 

Tyringe SoSS:

I Tyringe har det inte hänt mer än att backen Oscar Almberg lämnar med ny klubbadress Osby.

 

Vimmerby HC:

Till Sveriges kallaste islada har man fått in Christoffer Rasch. Den norske backen ansluter från Kristianstad och fick således inte följa med på resan i HA. Inte helt oväntat då vi kanske inte ska ha för höga förväntningar på denna värvning mer än att han gör sitt jobb och fyller ut Vimmerbys backsida. För även om Christoffer varit med ett antal år i hockeyettan så har han aldrig fått det att lyfta riktigt. Dock finns signaler om att i år så kan vara året då karriären tar en liten nystart. En stark kvalserie bäddar för att det finns en viss optimism för framtiden.

Från MoDo J-20 hämtas Maximilian Popovic. Ett förvärv som vi kanske inte ska ha allt för stora förhoppningar på. I alla fall inte att Maximilian kommer vara den spelaren som grundar för en ny bra säsong av Vimmerby. Rent generellt brukar det vara lite knepig resa för förstaårsseniorer att leverera premiärsäsongen och VHC:s förvärv kommer med största sannolikhet bli en i mängden. Men som sagt, man vet aldrig.

 

Tranås AIF:

I Tranås har det stått still sen slutet av maj. Å andra sidan finns det inte så mycket mer kvar att plocka in än en målvakt.

 

Därmed är denna veckans genomgång färdig. Det finns väl egentligen bara två förvärv som får ögonlocken att darra till i okontrollerad ticks. Att Eric Backman sticker till KHC – till KHC:s stora glädje. Det där är en riktigt bra värvning.

Den andra tickstriggande värvningen ligger i Johan Zarwel till Hanhals. I Johan finns en stor potential att till och med vinna skytteligan i höstserien om han får gå hel och hittar bra kemi med sina kedjekamrater. Bara att lyfta på hatten att Hanhals la händerna på denna spelare.

Den tredje nämnvärda händelsen är ”Notans” förlängning med KRIF. En förlängning som betyder mycket för klubben – speciellt i år när det ser lite tunnare ut igen. Det är då man behöver spelare som är både inventarie och lagersaldo för klubben. Vilket man får säga om Andreas som denna säsongen kommer spela sin typ 2000:e match för laget och lyfta både folkpension och lön på samma gång. Denna lojalitet ser man inte så ofta inom idrotten.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Idéer – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.comDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!