Troja satsar ungt – kontrakterar fossil

Det är spännande att följa Troja/Ljungby vs. supportrar. Klubben är tystare än de muntliga presentationerna man kan höra när de dövas riksförbund har årsmöte. Supportrarna å andra sidan skriker högre än en flock tranor. En liten rekommendation till Troja kan ju vara att även om man inte har sådär väldigt mycket att säga så kan man i alla fall säga nåt för att hålla intresset uppe. Klubben kanske skulle gå i Trumps twitterskola.

Troja-Ljungby fortsätter sitt unga lagbygge med en förlängning av klubbens egna relik. Mattias Åkesson – som nu kommer göra sin tolfte säsong och närmare 500 matcher – har kritat på för en säsong. Mattias är en solid poänggörare och toppklassspelare i Hockeyettan när han visar upp motivation, något som kanske saknades den senaste säsongen i Hockeyallsvenskan då han inte nådde upp till förväntningarna. Roger Forsberg är kanske den injektion som Åkesson behöver för att åter igen bli den klasspelare han stundvis kan vara.

Klart är nu också att Mikael Roslund återvänder till moderklubben. Ett spännande 21-årigt förvärv med trojahjärta som aldrig lyckades slå sig in i a-laget efter sin J20-sejour. Mikael har tagit den långa vägen för att etablera sig på seniornivå genom spel i Karlskrona J20, Tyringe SoSS och nu senast HA74 där han stod för 32 poäng – bland de bättre i laget.

William Wennström och Troja går skilda vägar. Wennström hade det periodvis tufft i Hockeyallsvenskan men spelade upp sig under säsongens senare hälft. Vi tackar William för hans tvååriga insats i Troja och önskar honom lycka till i framtiden. Ryktas om ny chans i Hockeyallsvenskan för William.

Sebastian Benker lämnar också. Sebastian kom till Troja som ett led i hans omstart i karriären. Första året blev han oturligt skadad och var frånvarande stora delar av säsongen. Vid återkomsten till Hockeyallsvenskan var det kanske inte många som trodde på Sebastian men han utvecklades till att bli en av de mest tongivande spelare under säsongen där han banade väg för sina medspelare. Vi tackar Sebastian och önskar honom lycka till.

För övrigt så har sportchef Daniel Håkansson meddelat att man siktar på att ha truppen komplett vid midsommar. Klockan tickar, Daniel, så vi ser fram emot många spännande nyförvärv de kommande veckorna.

//Mr Troy

Tips/synpunkter/info: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!