Var är backarna?

Var är backarna?

Laget har haft en väldigt intressant silly season period här i början av sommaren. Veckorna innan midsommar släppte man en nyhet om dagen.
Man har lyckats knyta till sig mycket offensiv kraft och Mälberg har nu 11 forwards på kontrakt, .men endast 3 backar.

Forwards som Andreas Maier, Marcus Lindblom och Albin Ivarsson Hamberg har skrivit på för numera Nyköpings Sportklubb.
Men på pappret finns det bara 3 backar, Ludvig Martinsson, Emil Jakobsson och Markus Magnusson.
Sportklubben har tappat två tunga namn på just backsidan i form av Robin Axbom och Alexander Molldén, spelare vars kvaliteter är väldigt sällsynta på division 1 nivå. Axbom med sin fantastiska skridskoåkning och puckbehandling gjorde hela 35 poäng på 39 matcher säsongen som gick. Även fast man förstår att backen kanske hör hemma på en högre nivå så är det ett tungt tapp för sportklubben och är omöjlig att ersätta.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Alexander Molldén lämnade klubben för att skriva på för Mörrum tillsammans med radarpartnern utanför isen John Moberg.
Alexander är en spelskicklig rightback som sitter på ett bra powerplay och stundtals fina öppnande förstapass ur egen zon. Backen som gjorde 23 pinnar på 35 matcher, blir också han svår att ersätta.

Fler backar från föregående säsong som lämnat är bland annat Viktor Bemström (Borlänge) som man kanske hade högre förväntningar på efter fina try out träningar där han nästan var bäst på plan fick det aldrig att funka under säsongen men kanske hade man velat se lite mer tålamod med hans utveckling här. Viktor är 23 år och gjorde 12 poäng förra säsongen, kan bli ett kap för Borlänge detta.

Ett annat intressant namn är Pontus Broeng som man inte har hört någonting om, blir han kvar eller ser han sig efter en ny adress.
Gamla Brynäs och Valbo backen samlade ihop 17 poäng förra säsongen och känns som att han skulle passa in i Mälbergs lagbygge. Det skulle vara en väldigt bra back att ha i ett 3e backpar till exempel.
Jag har hört mig för nere i katakomberna på Rosvalla och det viskades i mitt öra att Pontus blir kvar, men vi får säkert höra någonting ganska snart.

En Nyköpings kille som vi inte fått höra någonting om än är Emil Karlsson, backen som gillar att transportera puck ner i offensiv zon.
Har haft väldiga problem med sitt knä vad jag har hört och känns väldigt tveksam till spel. Om han kan spela så får vi se om Mälberg vill ha kvar honom.

Bubblare: Gustav Berlin(skadebekymmer), Jakob yngerlöv Kåbring(J20).
Lucas Agebrink(J20), Kip Eriksson(J20), Martin Eklund (Huddinge) Alex Gustafsson (J20).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dela inlägg:

Anton Kviby-Plog

Bosatt i Nyköping och följer Nyköpings Sportklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!