Värmlandsfejden del-2

Tittar på de båda Värmlands-lagen Grums och Forshaga innan höstens fejder. I den här andra delen- tittar jag extra på forwardsidan i Grums. Grums som i dagsläget har föryngrat laget. Bytt ut en spelare på 41-år till en junior på 18-år, kommer till det senare i texten.

Den här hösten hoppas supportrarna på ”riktigt” derby. Stämningen på planen den gångna säsongen nådde nämligen aldrig upp i nivå. Knappt några närkamper alls i ärlighetens namn. Ett moment som behövs på planen för att skapa stämning även på läktaren- vilket i sin tur skapar ringar på vattnet- vilket i sin tur skapar mer intresse och större publik. Ja, mer publik på läktarna vill vi ha.

Forwardsidan i Grums ser intresant ut om än lite tunn ännu. Vet att de jobbar med en spelare som skulle göra skillnad. Som senast spelade i Allsvenskan- men har även en mängd  matcher i SHL! Jag får återkomma med mer om spelaren ev skriver kontrakt.

Spelare det jobbas med är även viktige och erfarne Johan Erkgärds. Den 28-åriga centern är riktigt passningsskicklig och poängspelare. Han kommer in i zon med både fart och finess. Riktigt kul spelartyp att följa på isen. Den gångna säsongen stod han för 6+11=17p på 26 matcher. Har annars i div1 spelat 323 matcher och gjort 86+172=258p. Stor internationell rutin från juniorlandslagen med 63 matcher och 11+17=28p. Även spelat 17 matcher i SHL + ett antal matcher i Norska Get- ligan!  Grums räknar i dagsläget att Johan fortsätter i Föreningen även kommande höst.

En som är klar är den interna poängliga vinnaren- Henrik Messfeldt. Han stod för 14+14=28p på 34 matcher. I underkant vill jag nog säga. Med visst flyt hade definitivt Henriks målskörd varit och nosat på 20 strutar. Han har en förmåga att dyka upp där målchanserna kommer. Gör många mål med inbrytningar och returer nära mål. En riktigt kämpe med kvalifikationer för spel högre upp än Hockeyettan. Tror Henrik kommer leda laget till många mål även kommande säsong. Stjärnspelare i ligan enligt mig. Oerhört viktigt att han spelar kvar.

Säsongen 16/17 spelade han i J20 superelit med Färjestad. Där stod han för riktigt fina 17+19=36p på 45 matcher. Lika många poäng som Fabian Zetterlund i dag i Färjestads a-lag. Pelle Hedlund går nu in på sitt andra år i Hockeyettan med Grums. Han var inte riktigt nöjd med sin poängskörd senast 4+6=10p.  Men visade ändå starka tendenser vilket kunnande han besitter. Pelle kommer med stor säkerhet hamna oftare i statistiken med antal gjorda piäng säsongen som kommer. Han visade bl.a i Åmål (utlånad) i deras kvalspel till Hockeyettan vad han besitter. På 14 matcher dundrade han in fina 9+9=18p. Så ett tips från mig till er- håll ett extra öga på Pelle Hedlund i höst!

Ett mycket intresant nyförvärv hittar vi i Slovaken Simon Betak- som senast spelade i hockeytvåan med Munkfors. Där stod han för 12+21=33p på 26 matcher. Även Simon spelade kval till ettan och stod där för 4+9=13p på 12 matcher- och det i ett då väldigt svagt Munkfors ( många skador) vilket visar vad han kan. Simon ska vara en tuff spelare att möta och kommer förhoppningsvis ta med det spelet till Grums och Hockeyettan.

Rutin står bl.a Robert Thellberg 27-år för i detta unga lag. Robert som spelat 260 matcher i ettan och gjort 83+89=172p. Robert är en riktigt måltjuv och kommer bli oerhört viktig. Blir spännande att se om poängskörden fortsätter hålla i sig på hans höga nivå.

Jag skrev ju om föryngring och att 41 bytte mot 18. Ja, 41-årige Henrik Höglund fick inget nytt kontrakt och valde då gå till Kil i tvåan. Henrik som är skottvillig som få stod för 14 fullträffar och hade säkerligen klarat av ett år till. I stället kliver en talang på 18-år in i A-laget. Lukas Söderlund. Centern är en mycket begåvad hockeyspelare. Jag själv är jätteglad att han får chansen. Helt orädd och bra blick för spelet. Avslutade senaste säsong med Färjestads J18 elit-lag i Allsvenskan. Ska naturligtvis inte hoppas allt för mycket första hela säsongen i seniorhockey. Men ett bra test inför framtiden. Henrik Höglund kommer jag personligen ändå sakna mycket. En pådrivare som kan vinna matcher med sitt stora målsinne.

Som jag skrev tidigare så känns hela truppen lite tunn ut i nu läget. Skulle gärna önska in lite fler spelare för att känna mig lugnare. Nu har föreningen många duktiga juniorer att tillgå dom jag även hoppas få många chanser.

Grums slutade på en 9:onde plats förra hösten. Känns som att det nog är runt där laget kommer husera även i höst. Nyförvärv kan dock göra stor skillnad och än finns det tid kvar innan premiären. Och en bra sommarträning kan göra susen i värmlandsskogarna.

I del 3 kommer jag bl.a titta till målvakter och backbesättning i Forshaga. Så håll utkik så är vi snart dit hän kommen.

Mvh Tony

 

Dela inlägg:

Tony Lövgren

Ny skribent här på sidan. Älskar hockey och älskar att skriva. Är med här för att kunna utveckla mitt skrivande och förhoppningsvis ge läsarna något de kan läsa. Skriver i första hand om Värmlandslagen. Finns något intresant föreningarna vill ha ut så kontakta mig gärna på tony.lovgren@div1hockey.com Mvh Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!