Värmlandsfejden- del 3

Derbyt mellan Forshaga och Grums får Klarälven att vibrera- premiären närmar sig. Den 15 September möts de i Forshaga.

Jag tittar närmare på lagen och har i de två första delarna tittat på Grums. Nu är det Forshagas tur.

Forshaga får redan nu anses vara favoriter i drabbningen. Tränaren Per Lundell är inne på sin tredje säsong och formar laget väl. Och har inför premiären det mest intressanta FIF på mången dag.

Intresset i Forshaga verkar även det ökat för höstens lag- borde rendera i högre publiksiffror.

På Målvaktsidan har de stabilitet i David Söderberg och Jonas Westerlund. De kamperar för 6:e säsongen i rött och vitt och kan ta Forshaga hela vägen till  Allettan om de tar ytterligare ett steg.

David stod mesta matcherna under hösten i fjol och gjorde stabila 91.40% i räddningar på 14 matcher i ett Forshaga som slutade på 8:e plats. I Vårserien grejade han snäppet bättre och kom upp i fina 92.22% på 6 matcher.

David är endast 24-år och har säkerligen i god framtid att se fram i mot.

Hans kollega 26-årige Jonas stod för 88,55% i räddningar på 8:a spelade höst-matcher. Gjorde sen succé i vårserien med mycket fina 94.25% på 6 spelade matcher.

I olika disskusitioner om målvakter så ser man aldrig Jonas och David komma upp. Tycker nog att publiken runt om i serien ska titta lite extra kommande höst- de kan stjäla poäng på bortaplan till sitt FIF

Vidare kommer vi till Forshagas mest intressanta del- Backsidan!

I nyförvärvet Jesper Nordin får de en av seriens bästa backar. 21-årige Jesper har rutin från SHL där han gjorde 25- matcher med Färjestad. Och han gjorde det absolut godkänt. Är förvånad att han inte spelar i Allsvenskan- men blir inte förvånad om han hamnar där innan säsongen är slut.

Jesper spelade i Tranås förra säsongen och stod för 5+12=17p på 31-matcher. Gjorde även 3- matcher för Västervik i Allsvenskan.

Ska bli oerhört intresant att följa Jespers framfart både nu och i framtiden.

Nästa back att hålla koll på är 27-årige Niclas Edman. Niclas som endast spelat 13-matcher de sista två säsongerna pga. skador.

Tycker Niclas var den stora anledning till Forshagas uppryckning förra säsongen. Med han tillbaka började poängen rulla in på kontot. På 12-matcher stod han själv för 4+7=11p.

Kan bilda ett fruktat backpar tillsammans med Jesper i powerplay.

Niclas har även rutin från SHL 3-matcher och Hockey Allsvenskan 143-matcher. Och även i Danskaligan har han spenderat tid med 65-matcher och 48p fördelat på 13+35!

Den tredje backen vi tittar på är 28-årige Karl Pearson. Spelade 28-matcher i fjol och stod för 5+9=14p.

Karl har 71-matcher i Hockey Allsvenskan och 44-matcher i Norska ligan.

Karl kommer med sin rutin vara till stor nytta för sitt FIF!

Laget blandar unga lovande spelare med rutinerade pjäser. Jag tror den mixen är ett vinnande recept. Backsidan kommer vara en av västras bästa.

Visserligen har Forshaga förlorat två träningsmatcher- men när de spelat sig samman, då…

Tror premiären blir en riktig urladdning mellan Värmlandslagen. Tror även att förra hösten dryga 400 på läktaren flyger all världens väg. Ett hett derby i HockeyEttan är värd så mycket mer publik. Gäller även att klubbarna börjar manifesterar för Värmlandsfejden. Alla kronor in är oerhört viktiga nu..

Återkommer med Forshagas Forwardsida i del 4:a.

Har klubbarna mer info så hör av er på: tony.lovgren@div1hockey.com

Dela inlägg:

Tony Lövgren

Ny skribent här på sidan. Älskar hockey och älskar att skriva. Är med här för att kunna utveckla mitt skrivande och förhoppningsvis ge läsarna något de kan läsa. Skriver i första hand om Värmlandslagen. Finns något intresant föreningarna vill ha ut så kontakta mig gärna på tony.lovgren@div1hockey.com Mvh Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!