VÄSBY KLARA FÖR KVALSERIEN!

Hockeyettanfinalen är över. ”Duellen” togs till tre matcher och avgjordes under lördagen.

I tisdags spelades den första matchen och den blev precis sådär tajt målmässigt som vi hoppats på. Väsby vann tillslut med 0-1. Snacket efteråt var däremot inte segern i sig utan en händelse i slutsekunderna där Väsbymålvakten Linus Ryttar ska ha flyttat målburen ur läge, något som egentligen bör resultera i straffslag men så blev inte fallet den här gången och det hela resulterade istället i en stor irritation från Halmstadhåll. Förståeligt.Match nummer två spelades i fredags. Skulle Ryttar spika igen en gång till och hade hans psykning fått Halmstad ur balans? Eller skulle Halmstad nu vara ännu mer tända och ge igen? Svaret blev det sistnämnda. Trots ett skottövertag till Väsby med 41-29 så vann Halmstad med 2-5 där Victor Gagic gjorde två av målen.

Duellen togs därmed till en tredje och avgörande match under lördagen och inför matchen valde Väsby att göra en vågad (men lyckad) ändring. De bytte målvakt. Ryttar som stått båda matcherna hittills fick nu öppna båsdörren och in kom Edvin Olofsson. Väsby körde gasen i botten redan från start och sköt hela 25 skott(!) i första perioden. Ställningen var då 1-1 och i andra perioden drog Väsby ifrån till 3-1. Halmstad lyckades reducera till 3-2 med två minuter kvar, men i jakten på kvittering när laget tog ut målvakten så var det istället Väsby som kunde sätta slutresultatet till 4-2.

Väsby är nu klara för kvalserien och har ett par veckors lugn och ro, medans Halmstad får en ny chans och hoppar in redan i Playoff 2. STORT GRATTIS VÄSBY!

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!