Veckans lag v.1: Norra VårserienMålvakt:

David Lindgren – SK Lejon
Lindgren gjorde en kanonmatch när Lejon besegrade hans förra klubb Vännäs med 2-3. David räddade 31 av 33 skott (93,94%) och var en stor bidragande orsak till att Lejon kunde ta tre viktiga (och lite överraskande) poäng.

Bubblare: Oliver Dackell – Örnsköldsvik HF

Backar:

Linus Rosdahl – Kiruna AIF
I Vårseriens toppmatch mellan Kiruna och Kalix så gjorde Rosdahl två viktiga poäng. Han gjorde själv först 2-0 i powerplay, och passade sedan fram till den viktiga kvitteringen till 3-3 efter att Kalix vänt på matchen. Kiruna vann sedan med 4-3.

Matej Svetlik – Kalix HC
Kalix räckte tyvärr inte hela vägen till att besegra Kiruna, men det var nära. Under matchen vände Kalix ett 2-0 underläge till 2-3 ledning i andra perioden. Svetlik var inbladad i två av dessa mål genom att först passa fram till reduceringen till 2-1 och sedan gav han Kalix ledningen med 2-3 – i boxplay.

Bubblare: Philip Kemi – Kiruna AIF, Johan Pettersson – Kalix HC

Forwards:

Simon Holmqvist – SK Lejon
Hade vi utsett en ”Veckans spelare” så hade det varit Holmqvist. Klev fram rejält mot Vännäs och gjorde hattrick. Lejon vann med 2-3 och Simon gjorde samtliga av sitt lags mål. Imponerande!

Emil Johansson – Örnsköldsvik HF
När Örnsköldsvik lite förvånande besegrade Kiruna AIF med 3-1 så var Johansson en av de stora spelarna när han var inblandad i två av målen. Först gav han Örnsköldsvik ledningen med 1-0 efter endast 59 sekunder, och sedan passade han fram till det matchavgörande 2-0 målet.

Daniel Taavo – Kiruna AIF
I matchen mot Kalix gjorde Taavo ett minst sagt viktigt mål. Under matchens gång ledde Kiruna med 2-0, för att sedan tappa till 2-3. I tredje perioden lyckades Kiruna vända på steken igen och kvitterade först till 3-3, och sedan avgjorde Daniel matchen genom att göra 4-3 och bärgade därmed tre viktiga poäng till AIF i jakten på en playoff-plats.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!