Veckans lag v.47: NorraMålvakt:

Jesper Eriksson – Kiruna IF
Eriksson kan stoltsera med att vara den enda målvakten i Norra med att ha hållit nollan i veckan. Mot ett SK Lejon som jagade poäng för att slippa åka hem poänglösa under sin helgtripp så räddade Jesper samtliga 30 skott när Kiruna vann med 2-0.

Backar:

Caleb Eefting – Kalix HC
Eefting har klivit fram rejält i veckan, speciellt poängmässigt. På lagets två matcher har han gjort 1 mål och 3 assists. I derbyt mot Boden gjorde han ledningsmålet till 2-1 och assist till 1-0, och mot Östersund gjorde han assist på 1-0 och reduceringsmålet till 2-3. Caleb har varit en viktig spelare för Kalix i veckan, även om poängen dessvärre inte ledde till några vinster för Kalix i slutändan.

Tommy Wargh – Bodens HF
Vi har undrat lite vart Wargh tagit vägen målmässigt den här säsongen. Innan veckan hade han endast gjort 1 mål, men under veckans två matcher visade han att han fortfarande är att räkna med genom att göra 2 mål och 2 assists. I derbyt mot Kalix startade han med assist på 1-1 målet, gjorde sedan själv reduceringsmålet till 3-2, assisterade på nytt till 3-3 och klev sedan fram och avgjorde på straffläggningen. Tommy var med andra ord inblandad i Bodens samtliga 4 mål när Boden tog två viktiga poäng i jakten om en säkrad Allettaplats. Matchen mot Teg vill han nog däremot bara glömma, och det gör vi också (för den här gången).

Bubblare: Erik Näslund (Östersunds IK)

Forwards:

Anthony Paskaruk – Kiruna IF
Paskaruk blev en riktig matchhjälte mot Lejon. I Kirunas 2-0 seger så gjorde han båda målen och såg till att Kiruna tog tre otroligt viktiga poäng i jakten på en Allettaplats.

Cheyne Matheson – Kiruna AIF
AIF har tre spelare som gjorde om upp platsen i Veckans lag. Tillslut beslöt vi oss för Matheson, då hans roll i segern mot Lejon var av extremt betydande sort. Han började med att kvittera till 1-1, assisterade sedan till 2-2 och 3-2 för att sedan avsluta med att göra 5-2. Mycket mer behövs nog inte skrivas som motivering.

Emil Wrenman – Piteå HC
Piteå har tagit fullpott den här veckan, och en av spelarna som klivit fram är Wrenman. Först gjorde Emil två assists i matchen mot Lejon (1-4), och mot ett tufft Vännäs assisterade han till 0-1, 2-2 och satte sedan ”game winning goal” till 3-4 (3-5). En väldigt viktig spelare för Piteå och i veckan och dessutom poängbäst av samtliga spelare i Norra med sina 5 poäng.

Bubblare: William Juntto (Kalix), Casper Andersson (Teg), Johan Ceder (Boden), Kyle Brothers (Kiruna AIF), Jacob Hansson (Kiruna AIF)Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!