Veckans lag v42: Södra serienMålvakt:

Joakim Strandberg – Tyringe SoSS
Tyringe och Strandberg har haft en motig första del av grundserien, men i veckan visade Strandberg hur bra han kan vara. Vi tänker främst på matchen mot Kallinge/Ronneby där han var ett monster och räddade hela 54 av 56(!) skott. Han var även en stor del i att Tyringe knep poäng mot Tranås där han räddade 35 av 39 skott.

Backar:

Tim Henriksson – Kallinge/Ronneby IF
Är en av få backar som presterat bra både bakåt och framåt under veckan. Medans de flesta backarna som gjort poäng framåt även varit inne på x antal baklängesmål kan Henriksson känna sig stolt med att inte ha varit inne på ett enda baklängesmål samtidigt som han levererat 2 assists framåt. En bra vecka helt enkelt, speciellt med tanke på att han bara hade gjort 2 poäng på 9 matcher tidigare.

Sebastian Ottosson – Kalmar HC
Backar som det händer saker kring är svåra att hitta. Ottosson har lyckats med bedriften att vara inne på sex mål framåt på två matcher där ett av målen kom från egen klubba. Mot Borås spelade han in +4. Mot Halmstad gick det tyngre med två mål framåt och två mål bakåt, man kan tolka det hur man vill men få backar har haft samma utdelning senaste veckan.

Forwards:

Hampus Olsson – IF Troja/Ljungby
Energiknippet jobbar i det dolda med att ge mer utrymme åt Bröderna Romfors. Han har denna veckan gjort 2 mål varav ett SH hemma mot KRIF. Följer upp detta med en bra insats i Vimmerby även om poängen där uteblev. Hans betydelse för Trojas fina boxplay ska inte underskattas och i ett Troja som gjort ett par mediokra matcher är han en av de som stuckit ut.

Mattias Wigley – Vimmerby HC
Två stabila insatser i Vimmerbys absoluta toppkedja. Den enda kedjan de har som på allvar kan utmana de flesta försvar i söderettan. Wigley har tekat fantastiskt bra, spelar smart och lägger upp spelet för sina vassa wingmans Semjonovs och Salo. Efter att stora delar av lagets spets försvann till i år så har Wigley fått ta en större roll i det lagbygge som nu sker. Ett lagbygge där han är den ledande centern i den bästa kedjan.

Felix Lidgren – Tyringe SoSS
Tyringes lagkapten Felix Lidgren gjorde bra ifrån sig förra veckan och gjorde mål och assist mot Tranås. Dock är det hans ledarskap vi vill lyfta fram. För att ni ska förstå vad vi menar så kan vi nämna detta: för ca en månad sen i en match som det flesta Tyringespelare vill glömma mot Troja visade han en viktig egenskap som ledare. Matchen slutade 0-7 så det var inte mål och assist vi tänker på. I mitten av matchen får Felix en skridsko i ansiktet och börjar blöda rejält och får lämna för att tas om hand av sjukvårdspersonalen. Detta satte inte stopp för Felix som snart var på isen igen med heltäckande hjälm och omplåstring. Efter några byten går såret upp igen och Felix får åter gå av isen, men med ännu mer omplåstring var han snart på isen igen. Med tanke på resultatet i matchen var där nog inte mycket att kämpa för men Felix visade tydligt där och då att man ger aldrig upp. Vi hoppas hans insats mot Tranås också visar vägen för laget vilket håll man ska jobba på, tar hela laget efter Felix och vägrar ge upp så kan Tyringe garanterat jobba sig uppåt i tabellen.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!