Veckans lag v43: Södra serien

 

Målvakt:

Wictor Ragnewall – IF Troja/Ljungby
Han har visserligen bara stått en av Trojas två matcher under veckan, men vi väljer ändå att lyfta fram Wictor. Under måndagens heta bortamatch mot ett uppåtgående Vimmerby räddade han 31 av 32 skott, vilket gav honom en räddningsprocent på 96,88%.

Backar:

Jens Andersson – Kalmar HC
I vinstmatchen mot Tyringe där Kalmar först låg under, hade Andersson en viktig roll i vändningen. Han såg till att göra sitt andra mål för säsongen när han sköt sitt lag till ledning med 1-2, och assisterade sedan till målet när Kalmar utökade till 1-3.

Oskar Brändström – Kallinge/Ronneby IF
Vi måste lyfta fram Brändström med tanke på hur matchen mot Tranås slutade. Lyssna bara: 57.08 kvitterar Tranås till 3-3 och de flesta trodde nog att matchen skulle tas till förlängning. KRIFarna suckade åt tappade poäng medans TAIFarna jublade över räddade poäng. Just exakt den där känslan de båda kände såg Brändström till att byta ut mot varandra igen då han med endast 31 sekunder kvar (tiden 59.29) sköt in 3-4 till KRIF och ”ställningen och poängen var återställd” igen. Plötsligt skrattade KRIFarna igen medans TAIFarna återigen fick känna enorm besvikelse. Snacka om blytungt!

Forwards:

Martin Pärna – Halmstad HF
I den tuffa och jämna matchen mot Borås steppade Pärna upp och tog stort ansvar. Han assisterade först till reduceringsmålet till 1-2 och även till kvitteringsmålet till 2-2, och när inte ens halva matchen spelats såg han till att redan ha gjort tre poäng då han dessutom passade fram till 4-2 målet. Tre viktiga assists, som sedan avslutades med att Martin själv satte 7-4 målet. En skön 1+3 meny helt enkelt.

Mattias Elfström – IF Troja/Ljungby
I hård konkurrens med lagkamraten Öhman så kniper Elfström tillslut platsen. Fortsätter att prestera bra och i matchen mot Hanhals var han en mycket viktig spelare när Troja tog tre nya poäng. Under matchen slog han till med två nya mål och ett nytt assist. Målens betydelse var kvitteringen till 1-1 och ledningen med 3-2. Assisten gjorde att Troja även kunde utöka ledningen till 4-2.

Sebastian Åkesson – Halmstad HF
Pärna var inte ensam om att göra en kanonmatch mot Borås. Det gjorde även hans lagkamrat Åkesson som stod för 2 mål och 2 assists. Åkesson kvitterade till 2-2 och gjorde 4-2 målet, och hans assister ledde fram till 3-2 ledningen och Pärnas 7-4 mål i slutet. Ingen dålig match för kedjekamraterna Åkesson och Pärna som båda gjort sig välförtjänta av varsin plats i Veckans lag!Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!