Veckokollen v.19 – Södra serien

Från och med idag startar vi en ny liten veckoserie där vi varje söndag (ibland måndag, det är trots allt sommar) går igenom trupperna och hur lagen har värvat under veckan som gått. Vi går igenom varje serie i ett enskilt inlägg så totalt blir det fyra olika inlägg som publiceras under dagen. Nu är det dags för sista inlägget – södra serien!

Dalen
Spelare i truppen: 1 målvakt, 4 backar, 15 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, ett rykte
Kommentar: Dalen värvade backen Edwin Johansson från HV71 J20, som har ett par SHL-matcher på meritlistan. Johansson var utlånad till just HC Dalen under 12 matcher förra säsongen. Det ryktas även om att centern Daniel Håkansson kommer lämna och ska vara nära en övergång till seriekonkurrenten Nybro, men här drar även Kristianstad i spelaren.

Halmstad
Spelare i truppen: 0 målvakter, 4 backar, 4 forwards/centrar
Händelser under veckan: 0
Kommentar: Inga händelser under förra veckan.

Hanhals
Spelare i truppen: 1 målvakt, 4 backar, 7 forwards/centrar
Händelser i veckan: 1 nyförvärv, 2 förlängningar, 2 spelare lämnar
Kommentar: Hanhals har under veckan förlängt med backen och sin lagkapten Johan Holmberg och forwarden Tim Brattström. Man har även fyllt på truppen med en ny spelare, nämligen Robin Carlsson från HA74. Däremot tappar man både Lukas Hansson och Joakim Krantz till Division 2-laget Mölndal.

Helsingborg
Spelare i truppen: 0 målvakter, 4 backar, 8 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv och en spelare lämnar
Kommentar: Under förra veckan värvade Helsingborg forwarden Oscar Jakobsson från Vita Hästens J20, en spelare HHC visat att man tror väldigt mycket på. Man tappar även en spelare och det är Martin Carlberg som återvänder till Mjölby. På målvaktssidan står man fortfarande utan målvakter, men då det nyligen blev klart att förre Helsingborgskeepern Johan Nielsen lämnar Troja/Ljungby för att flytta hem till Skåne igen så kanske det inte är en helt vågad gissning att keepern återvänder? Återstår att se.

Kallinge/Ronneby
Spelare i truppen: 2 målvakter, 3 backar, 7 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, två förlängningar
Kommentar: KRIF har förlängt med två forwards – Simon Hansson och Alexander Heiver. In i truppen kommer även målvakten Daniel Rosengren från Djurgårdens J20.

Kalmar
Spelare i truppen: 1 målvakt, 6 backar, 7 forwards/centrar
Händelser i veckan: Två förlängningar, två rykten
Kommentar: Kalmar startade veckan med att förlänga med backen Kevin Andersson, som missade en stor del av förra säsongen pga hjärnskakning, och forwarden David Algulin. Två rykten har även dykt upp och det är att både forwarden Victor Löfstedt från IK Oskarshamn och målvakten Sebastian Idoff från Lørenskog ska vara nära en övergång till klubben.

Kristianstad
Spelare i truppen: 1 målvakt, 3 backar, 3 forwards/centrar
Händelser i veckan: Två förlängningar
Kommentar: KIK har under veckan förlängt med forwarden Herman Hansson och norske backen Christoffer Rasch. Här ska man ha en dragkamp om HC Dalen-spelaren Daniel Håkansson som även Nybro drar i.

Mörrum
Spelare i truppen: 1 målvakt, 2 backar, 3 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv
Kommentar: Mörrums händelse den här veckan är ett nyförvärv, men inte ett helt nytt sådant. Det är nämligen egna produkten Malcolm Zander som vänder tillbaka till moderklubben efter två säsonger på vift, nu senast i Kiruna IF.

Nybro
Spelare i truppen: 1 målvakt, 6 backar, 9 forwards/centrar
Händelser i veckan: En lämnar, två rykten
Kommentar: Forwarden Emil Larsson lämnar Nybro och är klar för seriekonkurrenten Tyringe. Annars är det mest rykten och ”nära-övergångar” som florerar just nu. Vi kunde i veckan skriva om att Victor Löftstedt från IK Oskarshamn ska ha tackat nej till klubben och så ska även målvakten Wictor Ragnewall ha gjort, men däremot ska två spelare vara nära ”Nybban”. Det är HC Dalen-centern Daniel Håkansson, som även Kristianstad drar i, och målvakten Anton Svensson som även han spelade i Dalen förra säsongen.

Tranås
Spelare i truppen: 2 målvakter, 2 backar, 10 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, en lämnar
Kommentar: Här har man värvat forwarden Pontus Eklöf, som varit lagkapten i Linköpings J20. En mycket intressant spelare som har en tendens att göra mycket poäng varje säsong, förra säsongen gjorde han hela 48 poäng. Däremot tappar man David Bremer till Mjölby, vilket ändå får räknas som ett lite tyngre tapp.

Troja/Ljungby
Spelare i truppen: 1 målvakt, 4 backar, 1 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, två lämnar
Kommentar: Troja har under veckan drabbats av två tunga spelartapp, det är forwarden Jens Holmström som väljer spel i Västervik och målvakten Robin Johansson som gick till Karlskrona. Men tappet på Johansson har man fyllt mer än väl i och med att man värvat Wictor Ragnewall från IK Oskarshamn som ändå får ses som en mycket bra värvning i Hockeyettan. Ragnewall ska bland annat ha tackat nej till Trojas seriekonkurrent Nybro.

Tyringe
Spelare i truppen: 1 målvakt, 5 backar, 4 forwards/centrar
Händelser i veckan: Tre nyförvärv
Kommentar: Tyringe startade veckan med att presentera backen Linus Ljung från Grästorp, sedan presenterade man även forwarden Emil Larsson från seriekonkurrenten Nybro och målvakten Anton Johansson från Division 2-laget Olofström.

Vimmerby
Spelare i truppen: 1 målvakt, 7 backar, 7 forwards/centrar
Händelser i veckan: En förlängning, tre nyförvärv
Kommentar: Vimmerby har förlängt med målvakten Jonathan Stålberg, backen Jacob Isaksson och forwarden Sebastian Åkesson. Ny spelare i truppen är backen Alexander Andersson som senaste säsongerna varit lagkapten och assisterande lagkapten i Växjö Lakers J20.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!